Sokallom a fehérjetartalmát, egyenes út a vesebajokhoz. :/
Amúgy tetszene.
Az előző 3 hozzászólótól kérdezem:
Miért lenne sok az 57% protein, amikor a nedvességet leszámitva (száraz eledelről beszélünk) a csirkehúsban 75%, halban 70% van?
Ti úgy gondoljátok hogy amikor egy száraz eledelben van 20% zsir 35% protein 10% hamu, 0-5% egyéb és a maradék 30% pedig szénhidrát amit ugye nem tüntetnek fel a csomagoláson az az ideális?
Köszi a válaszokat!
Utolsó, hogyha kivonjuk a 70% vizet, akkor nem lesz magasabb százalékosan a fehérje tartalom?
Vagy ezt nem így kell számolni?
Én sajnos nem értek ezekhez a dolgokhoz...
#5 vagyok.
6,
hasraütés szerüen számolva:
a csirkemell mondjuk kb. 70%-a viz.
100 grammot ha megeszik a cicc:
~70g viz
~30g szárazanyag
ebből ugye 22-25 g protein (22/30= 73%- erre irtam a százalékot)
5-8g zsir vagy egyéb.
Ennél a tápnál ha eltekintek a 2% nedvesség tartalomtól, és 0-nak tekintem mert lusta vagyok matekozni, akkor:
Tehát ha 30 gramm táphoz hozzáadsz vagy megiszik) 70 gramm vizet akkor:
bekerül a cicába:
70g viz
30g táp
ennek az összetétel alapján ~57%-a protein, az 17 g protein.
Tehát azonos vizbevitel mellett ez a táp(57%) kevesebb g proteint tartalmaz mint a csirkemell. (nyilván hiszen a disznóhús amiböl készül eleve zsírosabb, plusz 7% kiegészitő ebben is van).
És akkor innentől nem értem a #2-#4 logikáját hogy miért is baj a fehérje tartalom, mert akkor az ő logikájuk alapján..
a. a hús, csirkemell mégrosszabb mert arányaiban több bennük a protein ehhez a táphoz képest és az szerintük rossz, szóval egy ragadozó számára nem a hús az ideális táplálék(??).
b. mondjuk egy átlag prémium száraztáp a húsra a mégalacsonyabb proteintartalmával és a 10-30% szénhidrát tartalmával mégkevésbé hasonlít, ez valahogy mégis jobb a cicának (??).
c. én nem értem ??.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!