Hogyan tudnám leszoktatni erről a 4 hónapos kiscicámat?
A macskák éjszakai állatok, ezért nekik az a természetes hogy éjjel aktívak.
Csak annyit tudsz tenni, hogy nappal jobban kifárasztod és nem hagyod sokat aludni.
Az enyém 1,5 éves korára nőtte ki. Addig minden hajnalban 2-3x felkelt, szaldgált, nyávogott. Most már átalussza az éjjelt, hajnali 5 körül kel(t), fél 6-ig elnyarvog, jön simiért...
Megtanultam füldugóval aludni... Amúgy az sokat segít, ha a tipikus lefekvési idő előtt alaposan lefárasztod,játszol vele és nem nagyon kap enni éjszaka.
A macskák a hiedelemmel ellentétben NEM éjszakai, hanem szürkületkor, hajnalban aktív állatok - ahogy a prédáik is. De remekül meg tudják tanulni az emberek napirendjét.
Kérdező, nehéz menet lesz, de azt kell megszoknia, hogy nem ér semmit azzal, ha felébreszt. Se simi, se játék, ti még alszotok, a gyerek ajtaját meg becsukni, hogy őt se tudja felkelteni. A harcolós játékról meg nagyon határozottan letiltani, elzavarni, ha ezt csinálja.
Az segítség, ha ahogy írták, megfelelően van fárasztva este, mert egy túlpörgött macska ellen semmit nem érnek a nevelési kísérletek.
Az én macskám 5 körül kel. Csak néha jön rá, hogy felkeltsen mert neki simi kell.
A lényeg, hogy nem szabad megsimizned, finoman told el magadtól. Akkor leszokik róla. Sajnos nem egyik napról a másikra. Reggel aztán jól dögönyözd meg cserébe. :)
Lábharapásért én vizipisztolyoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!