A laktózmentes tehéntejnek vagy kecsketejnek inkább jótékony, vagy kártékony hatásai vannak a macskára nézve?
Ha adnék nekik naponta egy tállal, az jó vagy rossz?
Különben egy minőségi tápot kapnak...
1# az enyém agyon fossa magát a tejtől, és még finoman fogalmaztam.
Igazából nincs szüksége se az embernek, se más felnőtt állatnak tejre.
Szerintem alkalmanként bőven elég adni, én nem adnám naponta. Inkább valami belsoseget vagy nyers húst adnék száraztáp mellé.
Nekem két cirmókom is van, mindkettő "tejálló". Nagyon szeretik, és egyiknek se megy a hasa.
Úgy vettem észre, a laktózmentes tejet kevésbé isszák meg, de nyilvánvaló, ha a cicód tejérzékeny, ne adj neki, csak menteset, vagy kecsketejet.
A macskák valószínűleg laktózérzékenyek. Ami logikus is, ha belegondolunk, hogy természetes környezetükben nem is juthatnak tejhez. Elvégre egy szabadon élő macska, vagy akár fajtársaik számára nehéz lenne tehén/ kecse tejet szerezni.
Ha tejet akarsz adni a macskádnak, akkor a laktózmentest válaszd. Lehet kapni kifejezetten macskáknak szóló macskatejet, ami szintén laktózmentes. Ez persze egy kicsit drágább, mintha megvennéd a boltban a nekünk készült változatot. De egy próbát megér... Szerintem egyébként a napi egy tál, az talán sok lenne, de ez attól függ, hogy ízlik neki.
#7 látod engem is lepontoznak a butaprolik. Ne törődj velük, olcsó játék hülye gyerekeknek.
Small thingz amuse small mindz, mondja a míves angol.
Amúgy köszönöm a válaszokat... Azért gondoltam, mert elég keveset isznak, mármint vizet.
De lehet kapni külön hús levet is macskáknak, úgyhogy majd azzal is megpróbálkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!