Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek nem hallgat rám a...

Mit tegyek nem hallgat rám a macska kb át néz rajtam?

Figyelt kérdés
10 hónapos kandúr pár napja van nálunk régi gazdája nem tudta tovább nevelni és félek hogy nem fog minket szeretni nem igazán hallgat a nevére vagy csak minket ignorál nem tudom biztos kell neki idő de mi van ha tényleg csak nem szeret minket

2019. szept. 3. 11:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a szerető gazda, akinek kapcsolata van az állatával, az viszi magával költözéskor is, eszébe nem jut maga mögött hagyni!

Legfeljebb van annyira intelligens, hogy első nap nem csapja ki az udvarra, hanem 2 hétig ki sem engedi, utána is csak felügyelet mellett, fokozatosan szoktatja az IVARTALANÍTOTT(!) macskáját az új környezethez.

18-20 éves macskáim vannak, akikkel életük során 3x költöztem és semmi bajuk nem lett, sőt kifejezetten élvezték az új helyeket felfedezni.

Volt időszak fiatalabb korukban, amikor rendszeresen még a telekre is jöttek velünk 1-2 hétre.

Most már, hogy idősek nem cipeljük őket 130 km-t, de lehet most sem lenne gond, de nem kockáztatunk.

2019. szept. 3. 14:30
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Azt is érdemes lenne megtudni, hogy a hallásával nincs e baj. Macskáknál előfordul.
2019. szept. 3. 15:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Én amit kiválasztok nevet egy macskának folyamatosan azt mondogatom neki. Nem úgy hívom hogy cicc hanem a nevén. Ha simizem a nevét mondom stb stb aztán egy idő után ha mondom a nevét már emeli a farkát fel és dorombol vagy rám néz.
2019. szept. 3. 20:29
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Túlgondolod. Egy macskának nehezebb megszokni egy új környezetet, mint egy kutyának. Hagyd őt felfedezni, ne nyomulj rá! Akkor simogasd, ha azt látod rajta, hogy van hozzá kedve, igényli. Etetéskor ha megsimized, tudni fogja, hogy szereted, jót akarsz neki. Szép lassan próbálhatsz játszani is vele. Én ennyi idő után még nem vinném ki a kerttel ismerkedni, először szokja meg teljesen a benti légkört, utána ismertesd új dolgokkal.

Mivel fiatal cica, hamar alkalmazkodni fog, de annyira gyors ütemben ezt ne várd, mint egy 12 hetes apróságtól. Türelem!

2019. szept. 4. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!