Mit tegyek nem hallgat rám a macska kb át néz rajtam?
Idő kell neki, majd megszeret. Légy vele türelmes.
Még nem szokta meg az új helyet
Próbálj meg vele játszani, vagy adj neki jutalom falatot.
A macska már csak ilyen.
Pár nap alatt ne várj tőle csodákat, idő kell hozzá.
Sok szeretet, foglalkozás, fincsi kaják, simogatás, beszélgetés, kényeztetés és utána le sem fogjátok tudni vakarni. Nem olyanok mint a kutyáim, akik láthatóan imádnak, de keresik a társaságomat, ez egyértelmű.
Most is itt ül az ölemben az egyik, a másik a gép mellett és hangosan dorombolnak.
Azért azt ne várd el, hogy úgy hallgat majd a nevére, mint egy kutya. Az enyém például pontosan tudja, mi a neve. Ha szólítom, rám néz, kiértékeli miért hívom, és olyan miatt, ami éppen a kedvére van, akkor odabattyog, ha nem, akkor megy tovább dolgára. :)
Nyugalom, a macskáknak idő kell. Ugyanakkor okosak is, ha érzik, hogy jó helyen vannak, akkor feloldódnak.
A macska nem kutya.
Ha nincs kedve, akkor nem foglalkozik veled.
A miénk egy édes kis tündér, jön, bújik, imádja, ha simogatjuk, dorombol - ha ahhoz van kedve. Van, amikor le se tudom vakarni magamról, mindenhova követ. Van, amikor szólok neki, hívom, rám néz (mert ugye hallja) de aztán elnéz másfelé vagy el is megy, hogy ne is lásson :D
Még valami eszembe jutott. Mi a cica neve? Lehet azért se figyel fel rá, mert olyan név, amit esélye sincs megjegyezni.
Egyébként ő az első állatod? Mert amúgy még egy kutyus sem fog pár nap után kötődni hozzád, nemhogy egy cica. :)
Tudom, nehéz, de nyugodj meg. Az állatok nagyon is érzik milyen a gazdi lelkiállapota és reagálnak rá.
1. A macska nem társasági lény, tehát innentől kezdve értelmetlen azt elemezgetni, bunkók-e a macskák.
2. Territóriumáról kimozdítani egy macskát rettenetes dolog, örülhetsz, ha nem kergült még meg! Én mindig azt mondom, ha valaki elköltözik, a macskát inkább hagyja az új tulajra, akkor tesz jót a macskának! Az új helyre költöztetett macska természetesen első nap elveszik örökre, mert nincs olyan, hogy egy adott kert ne állna épp más kandúr territóriuma alatt. Ahol az új macska eleve nem is tartózkodhat. Járási hivatalnál a gazdikat át lehet csak úgy jelenteni másik tulajdoni lapra, a macskatörvényeknél ilyen nincs! Ezt a gombagyú gazdik persze képtelenek megérteni, csak sápítoznak, hogy mért veszett el a macska...
Tudom az idő az sok mindent el fog árulni csak tényleg az szeretném hogy boldog cica legyen mert akkor leszek én is boldog gazdi.
Igen az első házi állatom és Sanyinak hívják.
Sajnos az előző gazdi kb semmit nem mondot a cicárol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!