Mások cicája is ilyen furcsán eszik?
Azért, mert azon agyal, hogy mégis miért nézed folyamatosan.
Azon kattog, lehet tettél valamit a kajába... :D
Nem kell túlreagálni, mindenki hülyén eszik. Nem csak a macskák.
Mosogatok közben, esetleg főzök. Mit nézzek inkább? Hogy milyen szépen habzik a szennyes víz, vagy fortyog a leves? :D
Persze, hogy szívesen elnézem, mit csinál a cica, akár eszik, akár alszik, akár mosakszik.
Milyen a kapcsolatotok?
Lehet hogy csak csekkolja, hogy "igen, még itt van, jó"
vagy éppen "jaj, még mindig itt van, ugye nem akarja elvenni?"
Az én cicám is csinálja ezt folyamatosan. Viszont ő azért, mert ha én mondjuk ténykedek körülötte és észrevesz nálam valamit, ami érdekli (mondjuk a seprűt), akkor azonnal félbehagyja az evést, hogy játsszon vele.
Eleinte azt gondoltam én is, hogy mondjuk fél, hogy elveszem tőle, meg ez nekik amúgy is egy kiszolgáltatott helyzet, mert amíg esznek nem tudnak a környezetre figyelni és ha valami meg akarja őket támadni (amit ugye az étel szaga is jó eséllyel odacsal), akkor nem tudnak időben észlelni és reagálni, ami akár az életükbe is kerülhet. Ezért szokott lenni a fület-farkat behúzós evőpóz, mert közben azért félnek picit. De ezt egyáltalán nem látom a cicámon, tehát biztonságban érzi magát éves közben is, ezért a felnézegetés tápolás közben csak a kíváncsiság, gondolom nem akar lemaradni semmi érdekesről.
Vagy azért, mert csekkol, hogy ott vagy-e még, mert így biztonságban érzi magát, vagy pedig azért, mert idegesíti, hogy bámulod evés közben.
Próbáld ki, hogy leteszed elé a kaját, és otthagyod. Ha gond nélkül megeszi, akkor utóbbi, ha otthagyja az ételt és utánad megy, akkor előbbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!