Másnak is pisilt vagy kakilt az ágyra a cicája?
Felejtsük már ezt a bosszú-baromságot! A macska nem tud bosszút állni, nem képes olyan komplex, érzelmi alapú döntésekre mint az ember!
Ha a macska almon kívül vizel, annak több oka lehet: 1. Problémája van az alom tisztaságával, helyével, állagával, vagy megijedt valamitől amíg az alomban volt.
2. Alsó húgyúgyi betegségek, például húgykő, vagy idiopátiás hólyaggyulladás (FIC). 3. Stressz. Ez tulajdonképpen összefügg a másodikkal, mivel az idiopátiás hólyaggyuadás legnagyobb hajlamosító tényezője a stressz! A macskák nagyon szenzitívek az őket érő változásokra, tartós stresszhelyzetek tartós, steril hólyaggyulladást produkálhatnak az arra hajlamos macskákban. 4. Véletlen: nekem pisilt már úgy ágyba macskám, hogy éppen aludt, amikor a másik levadászta és ráugrott, és szegény ijedtében bepisilt.
A ti esetetekben nyilván a 3. eset áll fenn, ha idegen vigyáztak rá és még be is volt zárva, valószínűleg rástresszt a dologra. Picit olyan ez, mint amikor nagyobbacska gyerek trauma hatására bepisil éjszaka. Én egy alkalom után még nem vinném orvoshoz, de ha többször előfordul, akkor lehet valamilyen szervi probléma vagy FIC is, szóval akkor doki!
Az első válaszolónak meg csak gratulálni tudok!
"Felejtsük már ezt a bosszú-baromságot! A macska nem tud bosszút állni, nem képes olyan komplex, érzelmi alapú döntésekre mint az ember!"
Macska vagy?
Szerintem a tartás körül nem stimmel valami.
Ha eddig szobatiszta, ok nélkül nem változik meg a viselkedése.
Egyik cicám - 10 évesen - egyszer kakilt az ágyra. Rohantam vele az orvoshoz. Betegség volt az oka.
Másik cicám soha nem kakil az alomba, mindig mellé. Ketten vannak és nem bírják egymást. Itt ez a gond......még mindig jobb, mint a pisi.
Mit mondanak a gondozók, máskor is előfordult? Miért zárták ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!