Vajon az én hibám hogy a cicám így viselkedik? Van másnak is hasonló viselkedésű cicája? Egész nap csak egyedül szeret lenni, és mindig másik helyiségben mint én. Soha nem jön a közelembe.
Hát nem biztos, hogy mással is ilyen lenne a macska. Lehet, hogy kivirulna. De gondolom, mikor oda akartad adni valakinek, elmondtad, hogy ilyen. De veled/veletek ilyen.
Szóval mikor asztmás lettél, beraktátok éjjelre egy szobába, és rázártátok az ajtót.
Azota is kb távolságit tartasz tőle egészségügyi okokból.
Tehát : mikor kicsi volt, imâdtátok egymást, mindig együtt voltatok. Aztán asztmás lettél. Ekkor éjjelre bezártátok egy szobába. Gondolom ezután nem bújtál vele össze ötpercenként.
TE változtattad meg a kapcsolatotokat a macskával. Eleinte ő nyilván nem értett semmit, részedről maradt a távolságtartás és a különzárás. Ma már a macska is tartja a távolságot és hülyén néz rátok.
Túl nagy csodálkozni való nincsen. Olyan, mintha szakítottál volna vele, minden ok nélkül.
Gondolom az asztma ki van vizsgálva. Az asztmához pont nem értek, mondjuk én fulladok, csak emésztésrol.
A macska boldogtalan. Oda kéne adni valakinek. De nem így, hogy így állítod be a cicát, mint ahogy itt leírtad, hanem lehetőséget kellene biztosítani neki, nem kell előre elmeszelni. Írod, hogy a macska öröm reakciói megvannak (hempereg, stb). Ha kérdezik, mondd, hogy már nem olyan jo a kapcsolatotok, mert beteg lettél, és nem tudsz annyit a közelében lenni, es ő ezt nem érti. Ha odamegy egy gazdijelölt, akkor ő hívogassa a macskát, ő próbáljon vele kapcsolatot teremteni, simogatni, beszélni hozzá, látni kell, hogy reagál a macska. Te /ti húzódj(atok) a háttérbe. Ez nem hazugság. A megfelelő emberre jól fog reagálni a macska. Meg kell adni neki az esélyt.
Ki kell faggatni a gazdijelöltet, csak megbízható helyre szabad odaadni, kapcsolattartással. Maradjon meg az az esély, hogy ha valami nem működik, akkor visszavihessek nektek, azért, hogy probléma esetén a macskát ne az utcára, meg még rosszabb helyre dobják ki. Tudod, milyen szörnyűségek vannak
Szóval kultúrembereknek adjátok. (nem adjuk léhűtőknek, szaporítógyanus embereknek, stb, kérdezd meg hogy tartaná, mit engedne meg neki, milyen kaját adna, stb).
Bocsánat, túl sok állatvédelmi posztot nézek, már minden eszembe jut.
Ja, a lényeg : szerintem egyedüli macskának adjátok, se kutya, se másik macska ne legyen a háztartásban. Hadd legyen egy saját gazdija.
Most én itt arról írtam, hogy adjátok oda a macskát.
A B verzió az, hogy megtartod, mert szereted, de valamit kezdeni kell akkor. Nem hinném hogy ilyen feliway meg ilyenek segítenek. Amit írtam, hogy hogy romlott el a viszony, ott lenne a megoldás is a kapcsolat javítására. Ha az egészséged is javulna, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!