Ma a cicám átment a szivárvány hídon. Már este van, a mai napon még búcsúzhatok tőle? Holnap temetnénk csak el. Ez igy humanus? Meg nem veszitettem el hazikedvencet.
Én sem hiszem hogy felnőtt, ne legyél érzéketlen vele!
Kérdező: semmi baj nem történik ha holnap temetitek el. Addig be szoktuk tenni a testét valamilyen dobozba és abban temetjük el a kertben. (Figyeljetek oda hogy elég mély legyen a sír!!) Ha nincs kertetek akkor valami közeli erdős terület vagy ilyesmi...
Apukám gyerekkoromban ilyen kis fa keresztet is csinàlt es ráírtuk a hàzikedvencek nevét, szerintem ez kedves gesztus hogy ne feledkezzetek el róla. Lehet később új cicát venni/örökbefogadni, de csak akkor érdemes ha már feldolgoztad a cica halálát, és nem úgy kell felfogni hogy az előző háziállat helyett.
Remélem hamar túlteszed magad rajta!
#6:
Akkor talán oda kéne írnia, hogy hány éves. Amúgy meg sok felnőtt úgy ír, mint egy 8 éves.
Sok kultúrában virrasztanak a halott mellett, akár napokig is (főleg akkor volt ez "divat", amikor nem tudták annyira jól megállapítani a halált, lehet hogy szerencsétlen csak tetszhalott volt - így nem temették el véletlenül élve)
Szóval teljesen oké, ha ma elbúcsúzol, aztán holnap (vagy akár holnapután) temeted csak el.
Ceremóniát is tarthatsz, ami csak jólesik. Ha szívből csinálod, a cica biztosan örülne neki, hogy ennyire gondolsz rá ♥
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!