Hétvégén meglógott a benti kandúrom. A rengeteg keresés, hívogatás hatására hazatalált tegnap este. Mikor érdemes féregtelenítőt adni neki?
Nem lehet tudni hol járt, miket evett össze, és milyen macskákkal került kapcsolatba.Szeretnénk megóvni őt is, magunkat is a lehetséges férgektől.Nem tudom, hogy ma érdemes-e már bevetetni vele a tablettát?Este megfürdettem bolhariasztós samponnal.Bolhák ellen is kapjon még valamit pluszba?
Mielőtt nekem támadtok, 2 hét múlva van időpontunk ivartalanításra, ezért is érintett még pluszba rosszul, hogy lelépett.Köszönöm a segítséget.
Örülök, hogy épségben előkerült. :)Remélhetőleg nem kapott el semmit, de azért figyeljetek oda rá.
A cica oltásai rendben vannak (kombi, esetleg leukózis ellen)? Bármi sérülést találtatok rajta?
Féreghajtó pasztát/tablttát (amit szokott) én úgy tudom, kaphat (akkor is, ha mostanában kapott), de azért érdemes elolvasni a tájákotatót, vagy érdeklődni az állatpatikában, állatorvosnál.
Szerintem a bolhasamponos fürdetés bőven elég volt, de azért figyeld, nem vakarózik-e a cica. Gondolom, átnézted alaposan, de érdemes lehet kullancsokat is keresni benne. (Sajnos már megjelentek... :/)
Esetleg, ha belefér, egy gyors kör az állatorvosnál FIP/FELV/FIV gyorstesztre, csak hogy tuti megnyugodjatok. :)
Bármi egyéb szinte biztosan kiderül még az ivartalanítás előtt.
Minden jót nektek!
Én tennék rá bolha elleni cseppet. Lepetézhettek a bundájában ha összeszedett pár bolhát.
Féregtelenítőt is adhatsz neki nyugodtan.
Köszönöm a jó kívánságot. Nagyon örülünk, hogy baj nélkül megúszta a kalandot. Teljes épségben került elő. Oltott cica.
A féregtelenítőt már meg is kapta. Holnap akkor veszek neki bolhairtót is. 🙂Majd irány a műtét, remélem utána lenyugszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!