Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ez a cica egyiptomi mau?

Ez a cica egyiptomi mau?

Figyelt kérdés

Valahonnan elszökött, mi megtaláltuk, a gazdi nem jelentkezett. Gyönyörű, biztosak voltunk benne hogy nem házicica, keresgéltünk neten, és a maura iszonyúan hasonlít. Csak a pöttyök a bundáján nem teljesen kivehetőek, egybemosódnak, csak ha úgy nyújtózkodik, akkor látszanak. Macskadoki nem mondott rá semmit..pedig minden leírás passzol rá.

[link]

[link]

és itt egy kép googleról:

[link]

2010. júl. 13. 17:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nekem is házicicám van és maus jegyekkel:)

A képen lévőnek a scarabeusa szinte nincs meg, ez pedig a fajta legfontosabb jegye, sima házi-szürke-cirmos, de nem mindegy?

2010. júl. 13. 20:07
 12/17 anonim ***** válasza:

Na, íme: az egyiptomi mau ilyen, sokkal karakteresebbek a jegyei és a fejformája erősen keleti:

[link]

2010. júl. 13. 20:15
 13/17 anonim ***** válasza:

Sima házi macska, semmi köze a mauhoz. A fajta jegyeiből max a fekete kontúros szem "illik" rá, de nagyanyám falusi macskáinak is akad ilyen kontúros szeme, pedig ott aztán azt se tudja senki mi az a mau.

Az állatorvostól meg felesleges fajtákat kérdezni én egyszer majdnem összevesztem egyel, mert abesszinozta a sziámimat és a végén már úgy ki voltam akadva, hogy csak az járt a fejemben, hogy akkor most megyek haza a törzskönyvért, nem igaz, hogy nem érti meg egy sziámi van az asztalon. De valakinek olyat is mondott már állatorvos, hogy ha foltos a kutya szájpadlása akkor fajtatiszta, ami nyilvánvalóan bődületes hülyeség, ki is derült, hogy a kérdező egy csivava-yorki (meg ki tudja mi) mixet vett véletlenül.

Amúgy így ahogy elnézem a képet a vadas cirmos házi macskám is mau, ha tietek az épp csak a színe nem stimmel meg izé.

Házi cica. Kész.

2010. júl. 14. 01:00
 14/17 anonim válasza:
Nagyon édes cica, de szerintem ez nem egyiptomi mau, hanem ocelot macska, bár nem tudom pontosan.
2010. júl. 14. 11:31
 15/17 anonim ***** válasza:

11:31: ize. az ocelot az egy kulon kis(vad)macska fajta, es ugyemlekszek, hogy nem hibridizaljak hazimacskaval...

Maximum ocicat lehetne, de nem az. (az (eros sarkitassal) abeszin-sziami keverek.)

2010. júl. 14. 15:28
 16/17 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :) csak szimplán kíváncsi voltam, egyébként lényegtelen, semmi pénzért nem adnánk el, imádjuk :)
2010. júl. 14. 20:24
 17/17 anonim ***** válasza:
nem fajtiszta, az előttem szólókkal értek egyet
2010. júl. 17. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!