Miért van ennyi válogatós macska?
Bocsi csak annyira fura, mert rengeteg olyan kérdést olvasok ahol azzal van a gond, hogy semmilyen tápot sem hajlandó megenni a cica.
Csak, mert nálunk soha sem volt gond ezzel! Igaz a lány cicám picit válogatósabb, de nála sincs gond és a kandúr tényleg szinte mindent szeret. Egy szóval tényleg nálunk az étel soha sem okozott gondot. Azt hiszem meg örülnék ha folyton noszogatni kellene a cicáim, hogy egyenek vagy beléjük kellene erőltetnem minden egyes falatot.
Nyilván én is mindent megtennék a cicáimért mégha válogatósak is lennének, de hogy idegtépő az biztos!
Az igaz, hogy rengeteg rossz minőségű táp van ami tele van ízfokozóval és rá tud kattani a macska.
Mi ezért is kezdtünk el nyersen etetni. Így is van néha nyafi, az egyik nem annyira szereti a csirkét, a másik a marhára néha "húzza a száját". De mindig megeszik, ha látják, hogy nincs más. Úgy értem, hogy jön oda hozzám panaszkodni, ha nem a kedvére való a koszt, aztán én mondom neki, hogy nincs más és 5 perc után nyoma sincs a kajának, elnyeli a cicapoci.
Egyébként igen, kicsit idegtépő mikor már az x-edik tápból nem hajlandók enni, mikor a kis termékmintát falták. Vagy úgy tűnik, hogy ezaz, megvan a jó, aztán egy hét után sztrájkba kezdenek, vagy egy hónap után hasmenés.
Lehet, hogy sok cicának még nem szóltak, hogy a tápot kell enni és nem a husit. Húsért sírnak :p
Minél gyakrabban kap enni egy cica, annál válogatósabb.
Harmincöt éve vannak macskáim, a legrégebbi időszakban külön tápnak még híre sem volt, azt ette a macska, amit a család. Ha rántott hús volt, akkor azt, ha túrós tészta, akkor meg azt. Ettek reggel, aztán munka után este adtunk nekik megint, addigra éhesek voltak annyira, hogy vígan ették akár a háromnapos töltött paprikát is.
Mostanság divat lett egész napra száraz tápot hagyni a cicus táljában, mi is így teszünk, bár nem vagyok meggyőződve, hogy ez valóban olyan üdvös a macskának, vagy a gyártók érdeke mindezt elhitetni velünk. Mindenesetre ha egy macska egész nap nassolgat, nem csoda, ha az esti etetésnél már legfeljebb a lazac megy le garnélamártásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!