Macska ágyunkba pisil! Tapasztalat?
Nyomd bele a fejét!
Nekem maine coon nőstény cicám van már 3 éves és 10kg. 1 éves korában pisilt bele a virágba, akkor nyomtam bele a fejét bűntetésből hogy ilyet nem szabad csinálni. Azóta a macskaalmot használja és a virágot elkerüli.
1-es vagyok.
Meg mondogattam neki hogy mit csináltál maja(?) Mit csinálsz(?)
Javítva:
*nem hiszem, hogy ez áll fenn
**biztos, hogy a stresszel van összefüggésben
5éves ivartalanított nőstényem akkor csinálja, ha megsértődik rám. Csak az én ágyamra, olykor, nagyon durva, de azt csinálja, h szabályosan keresi a szemkontaktust és amikor sikerül a szemembe néznie, azonnal leguggol és pisil... Persze, résen vagyok, dobom le, de ő a gyorsabb. Ilyenkor én éjszakára beteszem a hordozójába, nappal meg igyekszem nagyon figyelni...
A fia, ivartalanított kandúr, ő viszont akkor próbálkozott ilyesmivel, ha a párommal bizonyos dolgok után véletlenül egy csepp a lepedőre csöppent....
Biztos, hogy stressz, a cicák így reagálnak a változásokra. Ha kizárólag az egyedül hagyáshoz kötődik a dolog, akkor egyértelmű.
Semmit nem tehetsz, védekezel. Becsukod a hálószobaajtót (akkor mondjuk a nappalit pisili össze), vagy letakarod valamivel az ágyat, és/vagy mosol. Ha nem sűrűn hagyjátok egyedül, ez kibírható.
Ne büntesd, mert ez stressz, és azzal csak rosszabbat teszel.
Amikor mi egy másik szobával bővítettük a házat, kb. 1 hónapig pisilt az új szobába a macska. Szerencsénkre a rongyszőnyeget pécézte ki, úgyhogy naponta cseréltük, mostuk. Aztán megszokta, hogy megváltozott a területe, és abbahagyta, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!