Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ti mit tennétek az alábbi...

Ti mit tennétek az alábbi helyzetben? Rád bízott kinti cicát elütötte az autó.

Figyelt kérdés

Az egyik ismerős család elutazott nyaralni 10 napra. Rám bízták, hogy vigyázzak a 4 macskájukra, amelyek náluk vannak kinn az udvaron. Vigyázzak rájuk: adjak nekik enni-inni. A család egy forgalmas út mellett lakik. 3 napja utaztak el. Ma délelőtt, amikor mentem át megnézni a macskákat, akkor láttam, hogy nem messze a házuktól az egyik cicát elüthette egy autó.

Biztos, hogy az övéké volt, mert megismertem, illetve hiába hívtam náluk, mindegyik előjött, kivéve azt.

Természetesen eltemettem a cicát, mert nem hagyhattam csak úgy... Nagyon sajnálom és lelkiismeret furdalásom is van. Bánt a dolog.

Ti szólnátok már azonnal a családnak, hogy mi történt?

Szerintetek én mennyire vagyok felelős ebben az esetben, hogy a cica így végezte?

2019. aug. 9. 17:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

Eltitkolni NEM fogom. Azért az egy magas bizalmi szintet jelöl, hogy rám bízzák a kinti macskákat és a házkulcsuk is van nálam, mert ott benn tárolják a kaját, illetve szellőztetek, redőnyöket reggel felhúzom, este leengedem, stb.

Éppen ezen bizalom miatt is gondolkozom, hogy mikor és hogyan mondjam meg a szülőknek. Azt se tudnám megtenni, hogy azt hazudjam, éppen utolsó nap történt...

A macskákkal kapcsolatban annyit kértek, hogy adjak nekik enni-inni, nézzek rájuk. Igazából kinti macskákkal, amelyek az udvarra vannak szoktatva (kertes háznál) nem is lehet ennél többet tenni értük, szerintem. Vagy mit lehetne?

Mikor és hogyan tudassam velük, mi történt?

2019. aug. 9. 22:40
 12/14 anonim ***** válasza:
77%
Ha már hazajöttek akkor azonnal. Személyesen vagy telefonon.
2019. aug. 10. 17:19
 13/14 anonim ***** válasza:
70%

Én egyetértek az egyik előttem szólóval, én felhívnám és elmondanám, egyszerűen azért, hogy megkérdezd, tégy-e valamit a másik két cica érdekében, csak hogy ne érje szó a ház elejét. De neked kell ismerned őket, szerintem normális ember tudja, hogy ha kinti macskát tart, akkor ez benne van a pakliban, de azt te jobban tudhatod, hogy mennyire rontaná el a nyaralásukat, ha ezért felhívod őket ezért.

Én, magamat ismerve nem szeretném, ha ezzel elrontanák a nyaralásomat, még akkor sem, ha tudnám, ez előfordulhat.

Te az égvilágon semmiről nem tehetsz! Rám is voltak már bízva haver kinti macskái. Reggel-este mentem etetni, amelyik ott volt, amikor mentem az evett, amelyik nem, az evett a következő etetésnél, kész. Kinti macskák esetében más teendő nemigen van, azok kujtorognak mindenfelé.

2019. aug. 12. 14:55
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, segítséget! Ment a zöld kéz!
2019. aug. 12. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!