Milyen feladatokat adnátok egy kezdő lovasnak?
Amit róla tudni kell: Egész ügyes. A könnyű ügetés szépen megy neki, csak kissé előre dől meg a lábát kicsit előre tolja. A tanügetése meg a munkavágtája még pattogós. ( A vágtát nem velem vette, én csak megnéztem, hogy megy neki. A beugratás is lassabban megy) Menet közben kicsit lassan tud rövidebb szárakat venni, de ez nem vészes. Másik lovon nincs lehetősége lovagolni, de a mostani nagyon jámbor, csak az ügesése kicsit sietős.
Ezeket nem azért írtam, hogy valaki beszóljon. Nekem is van elképzelésem a feladatokat illetően, csak hátha tud valaki olyat, ami nekem új, vagy csak nem jutott eszembe.
Nem értek hozzá, szóval... felszántatnám vele a kertet (úgy 15m*10m-es területről lenne szó, ha a lucerna újravetését is tervezem..., akkor úgy kétszer ennyi területről lenne szó durván)
Az összeget pedig majd megbeszélnénk helyben.
Tedd vissza futószárra, hogy az ülése stabilabb legyen. Sok kengyel nélkül munka tanügetésben, vágtában természetesen futószáron, amíg pattog. Vágtabeugratást is gyakorolja futószáron. Mivel nem fix az ülése jó eséllyel kapaszkodik a szárba. A könnyű ügetést is javítsd ki, kérd hátrébb a vállát, lábát. Szintén kérheted tőle futószáron a könnyű ügetést szárfogás nélkül. Ne kézből húzza magát és ne is lengesse a lábát. Ügyelj a helyes segítségadásokra. Pl akkor zárjon a csizma amikor leül. Kétpontos könnyű ülést gyakoroltass futószáron szárfogás nélkül lépésben, ügetésben az egyensúly miatt és hogy erősödjön a lába. Sarkára, befordított lábfejre külön figyelj oda.
Szabadon lovagláskor félfelvétel alkalmazása, ha rohan a ló hogyan mozgassa át a zablát, hogyan lassítsa úgy, hogy ne essen vissza. Sok hajlítás, szlalom, patanyomfigurák, hogy az irányítással is képben legyen. Ezt akkor érdemes, ha már fix az ülése,nem pattog. Ne csak a kezét a lábát is használja.
Szóval van mit csinálni,de jobb lenne ha egy szakképzett edző foglalkozna vele, de legalább van igény a javulásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!