Egy kezdő lovassal milyen feladatokat lehet csináltatni futószáron?
Figyelt kérdés
2010. szept. 15. 17:37
1/10 anonim válasza:
Megmutatni neki a helyes ülést, lábtartást, kéztartást, hogyan használja a csizmát és a szárakat, a pálcát, egyensúlyozási feladatokat lehet vele csinálni (pl. karkörzés, két kéz kitart oldalra és úgy ügetés stb...). Hirtelen ennyi.:)
2/10 anonim válasza:
Velem csináltattak két pontos sétát, tanügetést, és könnyített ügetést.
3/10 anonim válasza:
Ja, és azt amit az első válaszoló is írt.
4/10 A kérdező kommentje:
koszi
2010. szept. 15. 17:53
5/10 anonim válasza:
Esetleg labdázhattok is, ha a lovat nem zavarja. Fejleszti az egyensúlyt. Ülésjavító gyakorlatok, sok sok kengyel nélküli lovaglás, esetleg szőrén.
6/10 anonim válasza:
Tan ügetés. Jobb kézzel bal boka érintése és fordítva. Előre hajolva megsimogatni a ló fülét.
7/10 anonim válasza:
Ha van voltige heveder akkor azzal, vagy egy sima futószáras hevederrel szőrén egy két voltige gyakorlatot csinálni pl megfordulni a ló hátán, feltérdelni. Ezek nagyon jó egyensúlyfejlesztő gyakorlatok, ráadásul növeli a lóban való bizalmat, ha biztosan mozog a hátán. Jah és ami a legalapabb, meg kell tanítani esni, mert ez sok helyen elmarad. Ezt érdemes először valami fix tárgyról gyakorolni, majd álló és haladó lóról (max ügetés mert nem kaszkadőrt képzel).
8/10 anonim válasza:
Malomkörzés előre hátra.Boka fogás(ugy hogy le hajoljon) keresztbe is (bal kéz jobb boka). Fogja meg a fülét, farkát. Nyujtózkodjon. Akár kézzel tornagyakorlatokat is lehet. Ha már biztosan ül a nyeregbe akkor lépésbe lehet gyakorolni az ügetéshez szükséges föl-le állogatást.
Ha kérdésed van még nyugodtan irj.:)
9/10 anonim válasza:
Ja előző vagyok. Ha már kezdő de tud már ügetni akkor ügetésbe ne kapaszkodjon, rakja ki oldalra a kezét stb:)
10/10 anonim válasza:
Én még vágtázni sem tudtam amikor egy másik oktató voltizshevederrel vágtáztatott. Jó volt, nem estem le. De szerintem egy 6-7 éves gyerekkel ne próbáld még ki. Vagy egy nagyon kezdővel.
Azelőtt én még sosem vágtáztam semmilyen módon, és lássatok csodát! Nem estem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!