Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Cseresznyevirág lovarda vélemény?

Cseresznyevirág lovarda vélemény?

Figyelt kérdés
Kifejtosebben írjatok legyszi:)

2019. ápr. 17. 08:36
 1/8 anonim ***** válasza:

HA a budapesti 10. kerületire gondolsz az alábbi kérdésben elég sok és jól megfogalmazott véleményt fogsz találni

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__lovak__8914571-csere..

2019. ápr. 19. 19:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom nem tudom miért nem lattam 😂
2019. ápr. 19. 21:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Kedves, családias hangulat. Könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel. Az árak is korrektek. Egy kevésbé kedves oktató van, de kimondottan vele sincs gond, csak hát elég sajátos az oktatási stílusa. :D Mondjuk vki ezt igényli..

Egyébként a lovak jó kondiban vannak, nincsenek halálra dolgoztatva, jó kedvűek és nyugodtak.

Folyamatosan fejlesztenek vmit, így lassan semmiben nem kell hiányt szenvednie egy olyan lovasnak, aki szeretne egy picit kikapcsolódni a város szélén :)

Én imádom!

2019. júl. 27. 15:00
 4/8 anonim ***** válasza:
59%

A korrekt árak kifejezéssel vitatkoznék,a többiröl mélyebb ismeretem nincsen.

5-6000 forint egy alkalomért ilyen szinvonalon igenis sok. Azzal,hogy hobbilovarda, kis terepezgetéssel nincsen semmi gond, ha valakinek többre nincs igénye, viszont azzal hogy maga a lovarda is kijelenti,hogy nem nyujt dijlovas alapokat (ugrast egyenesen felejtsd el náluk), nem kissé pofátlanság ennyi pénzt elkérni, miközben osztályban also hangon 3-4-5 lovas vonatozgat egymás után. Máshol ennyiért valodi versenyzésben aktiv edzötöl lehet egyéniben dijlovas alapokat, ugro edzéseket venni. Egy kicsit pedig ha hozzáteszunk, a Nemzeti Lovardában joval magasabb szintü oktatást lehet igénybe venni (osztály max! 3 fö), megközelitése pedig még kedvezöbb is. Mert ez az egyetlen objekektiv pozitivuma a helynek, hogy viszonylag jol megközelithetö.

2019. júl. 29. 14:26
 5/8 anonim ***** válasza:
48%

A Nemzeti Lovardában kicsit drágább egy egyéni óra. A tizenezer kategória nekem nem fér bele, még akkor sem, ha a lovasatyaúristen tart órát. Nem szeretnék versenyző lenni, nem szeretnék a lovaglásból presztizskérdést sem csinálni. Én igényes hobbilovas szeretnék lenni, aki ismeri a lovaglás és a lovak minden csínját-bínját. Ezt a Cseresznyevirágban meg tudom tenni és itt legalább fel tudom magamnak szerelni a lovat, meg tudom etetni, itatni, el tudom látni ha van valami sérülése, és nem küldenek haza óra után.

Én (vagy mondhatom, hogy mi) ezért a 6500 forintért nem csak 50 perc órát kapunk.

Korábban mikor másik lovardába jártam szakedzőhöz, 5500 ft volt az óra (igazad van ebből a szempontból!) Csak abban az 5500 forintban nincs benne a ló bérlése mondjuk.

Ebben a lovardában is folyik díjlovas alapok oktatása, de mivel nincs elég ló erre, és totálisan be vannak telve a helyek, ezért nem képes a lovarda több olyan lovast fogadni, akik mélyebben kívánják elsajátítani a lovaglás alapjait és haladóbb szinten tartanak. Szerintem teljesen érhető, hogy nem szerveznek egy lóra napi 2-3 lovasnál többet, különben kiégnének a lovak.

A lovasiskola részben pedig folyamatosan várják az új lovasokat, mert nyilván ott nem ilyen fix a vendégkör. Ha egy kisgyermek elkezd lovagolni, szerintem korrekt hozzáállás, hogy nem a legjobb lovukra teszik fel egyből a gyermeket. Miért is tennék? Hogy aztán még többet kelljen szerencsétlen lovat átlovagolni? Vagy hogy lesántítsák, mert pattognak rajtuk, vagy rossz élményt okozzanak a lónak, mert kapaszkodnak a szájukba? Szerintem először mindenki kezdje szépen a "lovacskázással". Aztán még mindig ráér a lovas finomodni és finomítani esetlegesen jobb és képzettebb lovakon.

Az pedig, hogy nincs ugratás, nem értem, hogy miért gond. Én 6500 forintért/óra biztos, hogy nem sántítanám le a lovamat. Saját lóval tudnak ugrani esetleg a lovasok, de mivel mki tudja, hogy ez egy nagy vállalás, kevesen kezdenek bele.

A legtöbb lovardában nem is tartanak ugróórákat az iskolalovakon. Akkor azok a lovardák is drágák? Azért mert szeretnék igényesen fenntartani magukat, ellátni az állataikat, és még az dolgozókat is megfizetni? Egy lovaglás ma már rég nem 2500 meg 3000 forint. Olcsó húsnak híg a leve. Lehet menni olcsóbb helyekre, tanyákra vagy "magánlovardákba", csak ott nem biztos, hogy az ember azt kapja, amit vár, és közel sem biztos, hogy az olyan legálisan működik.

Aki pedig meg tudja fizetni a 6500 forintot itt és elégedett ezzel a színvonallal, az miért ne tegye? Inkább fizetek itt 6500 forintot, minthogy elmenjek Csömörre mondjuk azért, mert ott 2000 forinttal olcsóbb a lovaglás. Az idő pénz. Én megfizetem az időmet és a törődést, melyet az itt dolgozóktól kapok. Csupaszív, lelkes csapat, és nekünk ez több, mint elég!

2019. júl. 31. 17:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha visszaolvasod, pontosan ugyanazt irod, amit én is mondtam. Sok lovas, sok lo, vagyis tömeglovarda, gyerekeknek "lovacskazas", dijlovas alapok csak kivételes lovasoknal, ugrás nincs. Ez is egy választhato irány, ezt nem vitatom, az árait gondolom soknak, mivel cserébe az oktatás szinvonala nem minöségi. A Nemzeti Lovarda osztály lovaglásával hasonlitottam össze, ami csupán 2000 forinttal több, cserébe sokszorosával magasabb szinvonal. És mielött azt mondanád, osztályt és egyénit ne hasonlitsunk, de. Ott az osztály max 3 fö a pályán, itt az egyéni az,hogy bár csak veled foglalkozik az oktato, egy több fös osztályt, futoszarat simán betesznek melléd, ami jelentösen csökkenti az értékét,hogy te egymagad, egyénileg egyedül a te lovadra koncentrálj és ne zavarják meg a feladat helyes kivitelezését a bizonytalan kezdök koválygásai körülötted.

Azzal,hogy ök ezt a "szinvonalat" képviselik hangsulyozom, nincsen probléma, de a kérdezö nem pontositotta, hogy mi a célja, igy igenis fontos kiemelni,hogy pl nem fog tudni ugro alapokat venni. Viszont az objektiv képhez ez is hozzátartozik, attol mert egy valakinek egy bizonyos irány, szint elégséges, még tudni kell észrevenni a hibákat, hiányosságokat, mi az amit maximum az adott hely nyujtani tud.

Jelenleg egyébként máshol is 4-5000 között mozognak a lovasorák dijai (Budapesten,vidéken simán olcsobb), és szinte nincs olyan lovarda vagy annak kikiáltott hely Budapesten, ahol ne jártam volna legalább egy látogatás erejéig, igy van rálátásom, hogy hol, milyen szolgáltatást mennyiért kapok.

2019. júl. 31. 21:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Az a probléma , hogy kapásból a lovarda valalkijevel levelezunk itt és nem egy ottani lovassal!Persze hogy ennyi mindent tud és véd!

Csömöri lovardak olcsóbbak és sokkal jobbak!

A kritikát el kene vegre fogadni és belátni , hogy nem mindenkinek tökéletes hely! Volna min javítani és nem az árakat fel évente változtatni!

2019. aug. 2. 20:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Drága hobbi lovarda gyerekeknek
2021. ápr. 20. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!