Mit ajánlotok lenolajon/magon kívül sörény növesztésére, ápolására?
A fonást azért nem ajánlom, mert ha sokáig úgy hagyod vagy minden nap befonogatod neki az nagyon roncsolja a szálakat. Lehet hogy hosszú lesz, de töredezett és egészségtelen. Befonhatod természetesen, de pár napnál tovább ne hagyd úgy. A legtöbben azért fonják be egyébként, hogy ne legyen annyira gubancos és koszos, ezáltal könnyebb kezelni. Viszont pont emiatt egy csomó drága szert kell használniuk, hogy emellett ne menjen “tönkre” a sörény. Olyan lovaknál van inkább erre szülség, akik szinte naponta szerepelnek. Persze van kivétel (olyan egyedek akiknek extra erős és strapabíró a szőrzetük), de alapjáraton nem tesz jót.
Szintén belülről táplálja a lovat a biotin. Nagyon jó a szőrzetnek és a patáknak. Viszont nem egyik napról a másikra látszik majd meg az eredmény. Hosszú hónapok mire nő annyit a sörénye/patája, hogy látható legyen a változás. Viszont megéri, mert tényleg belülről egészséges és szép a sörénye. Nem csak annak látszik a sok cucctól, amit rátesz az ember. Fontos hogy emellett megfelelően takarmányozd a lovadat különben a biotin nem tud megfelelően beépülni.
Meg úgy egészében is fontos a megfelelő takarmányozás az egészséges és szép szőrzethez.
Tudom hogy nagy a kísértés, de ne fésülgesd naponta :D Azzal is csak roncsolod a szálakat. Heti 1-2 max. és akkor is alulról kezdve, fokozatosan haladj felfelé. Figyelj nagyon és legyél óvatos. Mintha minden szál egy kincs lenne :D
A mosást se kell túlzásba vinni. Azzal se teszel jót :) Inkább öblíts sima vízzel többször, ha nagyon koszos, de lósampont tényleg csak “ritkán” használj és akkor is minél természetesebbet és kímélőbbet.
Ha mindenre odafigyelsz már csak várnod kell és biztos a te pacid sörénye is olyan szép lesz, mint a mamáé. :D Szurkolok hogy hordozza ezeket a jó géneket.
Köszi a válasz:) Na akkor, biotin kúra elkezdése tervben van.
Őszintén szólva, én is elég hülyeségnek tartottam a fonogatást, én abban a hitben voltam addig, amíg nem mondták, hogy elvileg így nő, hogy attól csak jobban törik. Kb három hétig kipróbáltam, hogy na, akkor fonjuk be, hátha. Nyilván nem vártam jelentős javulást, változást, de a végére, naponta fonogathattam újra, mert szétszedte, úgy vettem észre, neki se nagyon tetszik, hogy nem szabadon van, és olyan csúnya is volt, állandóan szétjött, és olyan igénytelennek is hatott. Tehát, itt részemről befejeződött a fonogatós történet. Viszont eldönteni nem tudtam, hogy full hülyeséget csináltam-e, vagy így lenne a jó. Ezért kértem a többi lovas segítségét, hogy ti mit tudtok erről. Dehát, akkor úgy néz ki, hogy ezt a módszert akkor hanyagoljuk.
Az etetésével úgy gondolom nincsen baj, hiszen, széna, és mostmár fű mindig áll rendelkezésére. Nem naponta edzünk, körülbelül két, három naponta, ezért napi 1x kap zabot, répát, almát, vitamint is eszik a zabhoz adagolva.
A fésülgetésről még annyit, hogy nem csinálom túl sűrűn, tényleg heti 2,3 max, erről is kaptam utasítást, hogy ne nagyon erőltessem a dolgot, főleg ne tavasszal, mert ilyenkor hajlamosabb a hullásra.
Köszönöm mégegyszer a választ, és a drukkolást, én is remélem, hogy tudok javítani a helyzeten, bízok a génekben.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!