Hány éves lovat ajánlatok kezdő lovasoknak?
Szia!
A megfelelő ló kiválasztásánál nem csak a korát kell figyelembe venni, de mindenképpen egy tapasztaltabb állatot választanék és semmiképp nem fiatalt. A 7-8 éves lovak még tapasztalatlanok és gyakran virgoncak, persze van kivétel. Első lónak a helyedben 10 évnél idősebbet választanék, nyugodt vérmérséklettel, tapasztalattal és persze könnyen kezelhetőnek kell lennie. Mielőtt megvásárolnád, fontos megtudnod, hogy teljesen egészséges e, papírjai rendben vannak és nem gyakorlott lovasként mindenképp próbáld ki. Nagyon fontos még azonban az is, még mielőtt a lóválasztásba belekezdtek, hogy megbizonyosodj róla, van elég időd, anyagi háttered és tered ahhoz, hogy a lovadnak jó életet biztosíts. Fajtában a magasságodhoz mérve én bármilyen félvér melegvérű lovat ajánlok, sportfélvért, magyar félvért, de ha nagyon ragaszkodsz a fajtákhoz, a kisbéri is jó, és a gidrán is remek választás, bár az ára nem mindig túl alacsony.
Utolsó tanácsként annyit mondok, hogy a helyedben feltétlenül egy szakemberrel, tapasztalt személlyel, például az edződdel mennék el megnézni a lovakat. Ha én lovat vennék, biztosan az edzőmhöz fordulnék elsőként. :)
Remélem segítettem!
Szerintem még várj ezzel.
Ha már megtanultad biztosan mind a 3 jármódott + ugrást + alap idomító feladatokat akkor vegyél.
Tudom ez még pár évbe telhet de hidd el megéri várni.
Ha meg már tudod ezeket akkor egy fiatalabb lovat is el tudsz lovagolni illetve a lovadat is tudod fejleszteni, tudatosabban fogsz lovagolni és igy a munkátok is jobb lesz nem csak jobbesetben egymás csiszolása.
De ha annyira lovat akarsz akkor edzővel menj és egy 8+éves felett keresgéljetek.
Köszi a válaszokat!
:D
Még lehet hogy várok vele, mert nem szeretnék rosszul be tanítani valamit.
Kb mennyi idő alatt szoktak mások megtanulni ugrani?
(Én heti 50 percet lovagolok)
Heti 3 szori lovaglás mellett szerintem fél év alatt nagyon szépen meglehet tanulni az alap idomító feladatokat és az ugrást is.
Heti egy lovaglás lósz*r. Az nagyon kevés. Ha saját lovad lesz napi szinten kell vele mozognod.
Heti kettő lovaglást minimum iktass be. Ha bármi miatt nem lehet akkor lovat se fogsz tudni tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!