Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Kell zab vagy nem?

Bea52 kérdése:

Kell zab vagy nem?

Figyelt kérdés
Szisztok! Az lenne a kerdesem, hogy kell-e zab a lovaknak? A lovardaban ahol lovagolok, altalaban mindegyik lo kap zabot, de annyi lenne a kerdesem, hogy Muszaj zabot kapnia egy lonak? Milyen hatranyai lehetnek ha nem kap? (Tudoom van olyan lo akinek kifejezettul nem tesz jot, de nem erre celoztam.) Az ertelmes valaszokat elore is koszonom! A kioktatos valaszokbol nem kerek, koszonom! :)
2019. jan. 18. 21:50
 1/5 anonim ***** válasza:
2019. jan. 18. 22:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Semmi baja nem lesz tőle ha nem kap :) Maximum stresszel hogy a többi eszik ő meg nem, ami nem feltétlenül jó, de nem hal bele. Illetve vannak lovak, akik hajlamosak bekólikázni attól, hogy a többi ló eszik ők meg nem (de ilyen esetben akkor elég neki egy marék zab vagy valami energiaszegény maccs, csak hogy egyen ő is valamit abrakoláskor).

Szerintem ha keveset dolgozik és van előtte széna/legelő, ahogy azt kell + nincs gond vele (táplálékhasznosítási gondok vagy sovány) akkor felesleges is a zab (max. a vitaminok/nyomelemek/ásványi anyagok miatt jó dolog, de akkor már inkább egy multiviamint vagy műzlit adnék neki).

2019. jan. 18. 22:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok

Férre értettem a kérdést, azt hittem saját lóhoz kérsz tanácsot.

A lovardai lovaknak szerintem szüksége van rá az energia miatt, mivel napi több órát dolgoznak.

2019. jan. 18. 22:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Hátrányai? Mivel etetik azt a lovat? Ha nem megfelelő a takarmány, akkor igen, van hátránya a zab hiányának.
2019. jan. 18. 22:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Elso valaszolo, beleirtam hogy a lovardai lovak, de a lovakrol altalanossagban beszelek... Koszonom a valaszodat! Sokat segitett :D
2019. jan. 18. 22:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!