Bea52 kérdése:
Mennyi az eselye hogy egy lonak eltorik a laba?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kerdesem, hogy mennyi az eselye, hogy egy lonak eltorik a laba, vagy megzuzodik ha homokos/foldes talajon/uton lovagolnak rajta, es ugratnak. (terepen is es/vagy palyan) Illetve terepezik neha, es legelon van tartva. Az ertelmes valaszokat elore is koszonom! (Nem kerek kioktatos valaszokat!)2019. jan. 16. 19:26
1/3 anonim válasza:
Ezt nem lehet megmondani, egy rossz lépés még füves talajon is elég.
Amúgy gödrös vagy épp buckákkal, nagyobb kövekkel teli részeket kell ekrülni, ha az esélyeket akarjuk csökkenteni.
2/3 anonim válasza:
A húzódás (illetve a részleges vagy teljes szalagszaladás) eséllye, azért jóval nagyobb, mint a törésé. Gondolom te se hallasz lovas körökben sok törött lábú lóról.
Az előttem szólónak abban viszont igaza volt, hogy például a cowboyok gyakran borzasztó minőségű talajon vágtáznak a lovaikkal és semmi bajuk nem történik, de mondjuk egy széltől is védett ló 2 havonta meghúzza a lábát. Ez sok mindentől függ. Én egy átlagnak (!) évi 1 húzódást mondanék (saját és környezetem tapasztalataiból.)
3/3 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Sokat segitettek!! :D
2019. jan. 19. 20:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!