Pónim rúg, ágaskodik. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
1 héttel ezelőtt kaptam egy 5 éves shetlandi kancát. Nagyon rossz körülmények között tartották, füvet nem látott, szerintem még etetni sem etették rendesen. Aznap amikor idekerült, még minden rendben volt. Engedte magát megölelni, vezetni, még a farkából is simán levágtam egy kis darabot, mert már olyan hosszú volt, hogy rálépett. Aznap délután egyszer odafordult, és megrúgott. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, gondoltam talán csak megijesztettem, vagy valami. Másnap viszont újra megrúgott. Itt már harapni is kezdett, minden különösebb ok nélkül. Újabb nap telt el és már nem tudtam bevezetni úgy az istállóba, hogy ne akarjon rúgni/harapni. Tegnap óta ágaskodik is, ha bárki odamegy hozzá, ma pedig már elfut előlünk, nem engedi megfogni magát. Nem bántottuk, egyetlen egyszer koppintottam az orrára, amikor belém harapott. A futószárazás egyébként nagyon is jól megy neki, csak kész tortúra, mire sikerül rátenni a futószárat... Valakinek van valami ötlete, hogy mitől lehet ez? Tanácstalan vagyok, mert egy ló volt a legnagyobb álmom és 22 évesen végre teljesült, de úgy érzem nem bírok vele, már félek is tőle, amit tudom, hogy megérez...2018. dec. 14. 13:08
11/11 anonim válasza:
"Felnőtt létemre pontosan tisztában vagyok minden felelősséggel, ami az állattartással jár."
Még egy baki! Akkor hogy kerülsz egy ilyen oldalra és miért teszel fel kérdést, amiben alapvető nevelési problémák szerepelnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!