Hogyan vegyem rá a szüleimet egy saját lóra?
Totál nem rosszindulatból (bár ehhez a hozzáállásodhoz és követelőzésedhez lehetne tényleg mint hozzátenni), de ha dolgozni nem volt időd hogy lenne időd ellátni iskola és tanulás mellett a lovat? És nem csak lovagolni kell tudni, hanem érteni is kell hozzá, gondozni és kemény órákat rászánni, hogy a pénzről már tényleg ne is beszéljünk.
És ha a pénz megvan rá, akkor mi van? Nekem is meglenne a pénzem mondjuk egy tv-re, de nem veszem meg, mert nekem nem kell, és ez szívem joga hogy a meglévő pénzt mire költöm el vagy elköltöm-e egyáltalán. Hogy jössz te ahhoz hogy a szüleid pénztárcájában turkálva eldöntsd, mire van meg a pénz?
Egyébként mi nem ismerünk, az tény, de apukád biztos, és ha ő attól tart, hogy mi van ha megunod és nem gondozod, akkor biztos hogy van benne valami. Nyilván attól fél, hogy rájuk marad.
Meglenne rá a pénz, de nem akarja megvenni. Nekem is lenne pénzem autóra, d nem akarok venni - mert nem akarok szívni vele, sokba kerül és akkor nem bringáznék, ami egész jó sport.
Az, hogy meglenne rá a pénz, nem azt kijelenti, hogy jó döntés megvenni, illetve meg kell venni. El vagy tévedve.
Szerintem normálisan érveltünk. Erre butaság alapozni, hogy nálad fiatalabbak is tették fel a kérdést és nem lettek ennyire letámadva...hát egy 12 évestől nem csodálkozik az ember ha hisztizik és követelőzik valamiért, nem érzi a dolgok súlyát, egy 18 évestől viszont elvárnák hogy máshogy legyen, gondolom a másik válaszoló ezért indulatosabb is jóval.
Mondod, hogy nyáron ápoltál és tanultál, ezért nem volt időd dolgozni. Jön az egyetem, mondod hogy viszed bértartásba. Az alsó hangon 60ezer havonta. De te még nem ettél, nem laksz sehol, nem vettél semmit. Oké, valahogy megoldod hogy elmész egyetem mellett dolgozni, és tanulsz is. Hol lesz időd a lóra? Ezt gondold át, hidd el én nem bántani akarlak, de ez szabályosan nonszensz amit tervezel.
Na figyelj most már kezdesz nagyon arrogáns lenni nekem is. Neked talán volt már lovad? Nem. Miből gondolod hogy nekem nincs közöm a lovakhoz és nem vagyok tisztában mennyi egy bértartás, de elmondom, Pesten mondjuk nem fogsz találni 80ezer alatt se. A mai világban egyetemisták a saját megélhetésükbe döglenek majdnem bele hogy megteremtsék a pénzt, diákhitel meg a többi, a szülők sz*rrá gürizik magukat hogy a gyerek tanulhasson, te meg itt pökhendizel meg pattogsz a tojáshéjjal a valagadon hogy ne mondjuk már meg neked jobban?
Én tényleg úgy indultam neked hogy jó indulattal segíteni akarok, de rajtad nem lehet. Ez meg egy nyilvános fórum, nem szabhatod meg ki ír ide vagy ki nem, ha feltettél egy kérdést viseld a válaszokat akkor is, ha nem ezt akartad hallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!