Mikor lehet lovam? Egy év, vagy akár kevesebb?
Egész kiskoromban lovagoltam, nagyjából 4 évesen kezdtem, viszont tavalyig egy borzasztó helyre jártam, semmit nem fejlődtem. Annyi előnye volt, hogy biztosabban ülök a lovon, mivel ott szőrén mentünk mindig ( nagyrészt csak lépés volt, néha tanügetés ).
Tavaly elkezdtem a jelenlegi helyre járni, viszont volt jópár hónap kihagyásom, ha összeadjuk a heteket. Most nyáron pl egyáltalán nem voltam, állandóan utaztunk, de ez különleges eset volt.
Az ügetés, tanügetés már biztosan megy, nagyobb léptű lovon is ( magasat lép inkább ).
Sokat járóiskolázunk, most kezdtem a vágtát, már egész jól megy.
A lovak körüli munkát nagyon szívesen végzem, tényleg mindent szeretek ami lovakkal kapcsolatos, a lovardában is besegítek ha van időm.
Szerintetek kb mennyi idő múlva lehet lovam? Bértartásban lenne egy jó helyen, boxban, lovászok látnák el. Nyár elején költözünk kb 200 méterre a lovardától, így minden nap ki tudnék menni akárcsak egy kicsit szeretgetni, leápolni, vagy lovagolni.
Jövő nyár elején már lehetne ebben gondolkodni?
Heti 2x egy órát járok, természetesen ez egy saját lóval már több lenne.
Soha.
Gondolj bele!
-Boxer
-Kaja,pia
-Orvos
-Az ára
-Tartása (ki kell engedni,villanypásztor stb.)
Igenis kell hozzá tudás. Ha valami baja van a lovadnak akkor azt neked kell feismerni. Ráadásul, ha nem tudod milyen a megfelelő takarmányozás vagy egészségügyi állapot akkor honnan tudod, hogy éppen jó helyen van- a lovad, ahol megfelelő ellátás van.
Nem akarom leszólni a helyet hisz nem ismerem, de azért nézz meg/kérdezz meg másokat is. A fiatal lovasok általában elfogultak. Minden úgy jó, ahogy a lovardájukban csinálják, ami valahol érthető, mert ez látták “egész életükben” viszont sajnos sok a hozzà nem értő lovarda Magyarprszágon.9
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!