Unokámat-10 éves lány- üdülésük során ma és tegnap 1-2. alkalommal lovagolt valahol. Oktatója-a lovak tulajdonosa-szerint olyan ügyes, hogy holnap kilovagolna vele az erdőbe. Gőzerővel ellenzem a leendő programot! Igazam van? Kérem a véleményeteket!
Nincs. Láthatóan nem értesz hozzá. Plusz nem vagy se az anyja se az apja. Majd ők eldöntik.
Mi az, hogy láttál már lovast meg versenyt? Mit gondolsz 1-2 alkalom után majd versenyen indítják?
Igazad van, kötözködj csak és vedd el az unokád örömét
Ha még korábban nem lovagolt, jogosan ellenzed.
2 alkalom lovon ülés (mert az nem komoly lovaglás) után egy felnőttet is felelőtlenség terepre vinni, nemhogy egy 10 éves gyereket.
legalább legyen rajta kobak, ha nem lehet ezt a programot törölni, de ismétlem, felelőtlenség. A gyerek nem tud lovagolni, de 2 lóra ülés után még csak fenn sem bír maradni, bármi történne, súlyos baleset is lehet belőle.
Én már vagy 6 éve lovagolok, és a 3. évben mentem ki terepre. Ha az unokád még csak most kezdte a lovaglást, nem jó ötlet, hogy már a 2. alkalommal kimegy terepre. Futószáron kezdenek el lovagolni, és ennyi idő alatt nem jó, hogy leveszik róla, engem (is) 2 év után vettek le futószárról. Ez egy nagy hiba az oktató részéről.
Természetesen nem megy már az első alkalommal versenyre, és az oktatótól is jó lenne megérdeklődni, hogy milyen tereplovaglásra gondol (hallottam már olyanról, hogy úgy vezették a gyerekeket)
Hogy jön az ide, hogy láttál már versenyeket?
Kezdő koromban, talán az 5-6. alkalom körül engem is vittek terepre, hogy megnézhessem a tájat, meg ilyesmi. Vezetőszáron vittek végig, lépésben, egy kicsit ügettünk is hazafelé.
Legyen ő is vezetőszáron, legyen rajta kobak és nincs gond. Nyilván nem vágtázni fognak, meg terepakadályt ugratni, úgyhogy nem kell ennyire túlgondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!