Mit gondoltok a Fríz lóról és a Gypsy Vannerről?
Nekem hobbi célra kellene, itthon lovagolnám őket.A lovardában ahol lovagolok ott is vannak frízek, velük szoktunk terepre menni. 200km-re tőlünk van is egy tenyészet, ahol Gypsyt és Fríz lovakat is tenyésztenek.
Valakinek vannak itt tapasztalatai ezekkel a lovakkal kapcsolatban?(inkább a Gypsyvel, mert Frízzel van tapasztalatom).A Gypsynek is hasonló a mozgása, mint a Fríznek? Hobbi célra, itthon megfelelő lenne egy gyugodtabb egyed?
A Gypsy inkább kocsihúzó lónak jó. Zömök, lassú. Nem túl alkalmas lovaglásra. Mivel a romák, akik kitenyésztették őket kocsikaravánokon utaztak, érthető, hogy miért nem hátasló.
A fríz is zömökebb (bár messze nem annyira a Gipsy Vanner) fajta, mivel hazájában, Hollandiában mezőgazdasági munkákra használták. Viszont a másik fajtánál sokkal mozgékonyabb, élénkebb. Értékes fajta. Mondjuk nekem sokszor túlértékeltnek tűnik, de attól még szeretem.☺
Szóval sztem inkább a fríz.
De Te döntesz.😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!