Hogyan versenyezhet a kislányom?
Ja, igen, a költségek. Mármint, a hivatalos versenyeké. Ahhoz, hogy legalább szinten tartsa a tudását, de inkább fejlődjön, kell minimum heti négy (de inkább hat) edzés. Egy edzés legyen mondjuk átlag négy-hatezer forint. Tehát akkor az leges-leges-legolcsóbban 64.000 havonta, plusz a nevezési díj. Ha mondjuk egy hónapban egy versenyen venne részt, a nevezési díj egy húsz és negyvenezer forintnál kezdődik az apró kis városi versenyeken, és ehhez nyilván hozzájön legalább egy (de inkább 2) ló bértartása, ami istállózott tartás esetén legolcsóbban talán (bár ilyenről még nem hallottam) kijöhet egy hatvanasból, Bp.-n és nagyobb városokban inkább 100. Ez így legkevesebb 150 havonta. Így beszélhetünk versenyszerű lovaglásról.
Sajnos ez van, a lovaglás drága sport. Mérlegeld, hogy neked ez megéri-e, ha nem, akkor az alacsony kategóriás póni klubos versenyek is jók, ritkábban kéne hajtani a lányt, és akár feleennyiből is kijöhetne a lovazás. Szívesen.
Értem, hogy a gyerek is akarja a lovaglást, de mi az, hogy mondtad neki, hogy valamit versenyszerűen kéne sportolnia? Miért? Az egy jó dolog, ha van valami, amit a gyerek nagyon nagyon akar csinálni, de TE miért erőlteted, hogy versenyezzen? Igaza van az előttem szólóknak és nem fér a fejembe a dolog.
Hidd el, hogy nem tesz jót, ha túlhajtod már most. Én elsős koromtól (6 évesen kezdtem) kezdve folyamatosan hajtva voltam, matekversenyek, helyesírás verseny, szövegértés verseny, versmondó verseny, énekkar, fuvolaórák, triatlon versenyek, természettudományos versenyek...stb. Mindemellett persze csillagos ötös témazárók, különmatek szakkör, magyar szakkör és még napestig sorolhatnám. Amíg a többi gyerek az udvaron játszott, én azon aggódtam, hogy mi lesz, ha négyest kapok. Ez volt az én világom, középiskoláig.
Jól mondták a válaszolók, a csodagyerekek kiégnek. 16 éves koromra semmi nem érdekelt már, csak a pia meg a füvezés (lány létemre), plusz konstans depresszió. 18 lettem, mire nagyjából összeszedtem magam, egyetemre kerültem, elköltöztem...stb. Elhiszem, hogy jót akarsz, nekem is megadtak mindent a szüleim, de tényleg az a legjobb kifejezés, hogy kiégtem. Baromira. És ebből kimászni 18-19 évesen nem volt jó mulatság.
Sportoljon, ha akar, de sose erőltesd rá, hogy márpedig versenyezned kell, mert jót tesz!!! Nem így van.
Te jó ég, dehogy erőltetem :) ő az aki 110 százalékon ég, és amikor már a huszadik különórával jött, hogy mi mindent szeretne csinálni, amire már sem energiám, sem pénzem bevallom őszintén, akkor mondtam neki, hogy lassan itt az ideje választani egy valamit, amit aztán szívvel-lélekkel komolyabban űz, ha már ennyi energiája van. Nekem sem lenne hátrány, mert a tesóival is jobban tudnék foglalkozni, a kicsi még nagyon kicsi, a kozepso meg semmit sem akar csinálni a sulin kívül , ő nagyon azt igényli, hogy én csak vele. Dehát ő mindig is ilyen anyás volt. :) Ezt a kicsi mondatocskámat, ami aztán felrobbantotta az egész weboldalt, ez előzte meg. Hogy ne forgácsolódjon szét és én sem ez az otletecském támadt . A sporttal amúgy sincs bajom, mondom én is sportoltam és nem származott hátrányom belőle. Végletes gondolat, de pl gondolom nem minden olimpikon, vagy válogatott csapatjátékos lelki toprongy, pedig ott aztán tényleg sokszor ember feletti az elvárás meg a teljesítmény.
Erőltetni biztos nem fogom és ha út közben végül másik sportot választ akkor arra viszem majd. Vele így lehet foglalkozni, nagyon nagy igénye van erre. A gyereket amúgy nem lehet csak úgy hagyni hogy nőjjön mint a gaz, figyelni kell mire van szüksége. Csak ez a sok retardált nem érti meg hogy ugyan azt fújom mint ők. Egy mondatocska miatt, aminek nem is tudjak az előzményeit és nem is ismernek minket :D a visszhangrol ne is beszéljünk.... na mindegy több szót nem is érdemelnek. Talán egy pozitív van benne, ha olvasta egy tényleg kemény szülő ezeket a sorokat, hátha észbe kap...
Na de visszatérve nekem nagyon bonyolultnak meg szigorúnak tűnik az a rajtengedély, megnézünk par olyan Lovas iskolát, ahol vannak házi versenyek. Ahova most járunk ott sajnos nincs.
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
"Végletes gondolat, de pl gondolom nem minden olimpikon, vagy válogatott csapatjátékos lelki toprongy, pedig ott aztán tényleg sokszor ember feletti az elvárás meg a teljesítmény."
Az olimpikonokat ne keverjük össze a harmadikos kislányokkal. Az olimpikonok nem harmadikos korukban kezdtek "versenyszerűen" sportolni, mert valamit kell csinálni, hanem, mikor idősebbek voltak, és értették, hogy ez mivel jár és mit kell tenni érte, akkor saját elhatározásból kezdtek sportolni, azért, hogy híresek legyenek és megéljenek ebből. Azért van különbség. Vagy olimpikont akarsz? Azt is lehet, de az nem az az út, amit mi leírtunk. Csak ez a retardált nem érti meg, amit leírtunk már legalább ötször. Egy "mondatocska" miatt, amit nem voltál hajlandó normálisan megfogalmazni, és még most sem akarod/nem tudod. A visszhangról ne is beszéljünk. :D Amúgy otthon is becézgeted a szavakat? A gyerekeid ezt tanulják? Na mindegy, több szót nem is érdemelsz.
Igen, a rajtengedély-vizsga sok-sok évnyi lovaglás után tehető le, és aki mondjuk öt éve lovagol, annak esélye sincs elkezdeni sem. Aztán ha valamit elrontasz, visszadobnak és kezdheted újra.
Végezetül, ha szerinted ugyanazt mondjuk, amit te, akkor miért kötöttél bele te magad? :DDD Ki a retardált? :'D
Te jó ég, dehogy erőltetem :) ő az aki 110 százalékon ég, és amikor már a huszadik különórával jött, hogy mi mindent szeretne csinálni, amire már sem energiám, sem pénzem bevallom őszintén, akkor mondtam neki, hogy lassan itt az ideje választani egy valamit, amit aztán szívvel-lélekkel komolyabban űz, ha már ennyi energiája van. Nekem sem lenne hátrány, mert a tesóival is jobban tudnék foglalkozni, a kicsi még nagyon kicsi, a kozepso meg semmit sem akar csinálni a sulin kívül , ő nagyon azt igényli, hogy én csak vele. Dehát ő mindig is ilyen anyás volt. :) Ezt a kicsi mondatocskámat, ami aztán felrobbantotta az egész weboldalt, ez előzte meg. Hogy ne forgácsolódjon szét és én sem ez az otletecském támadt . A sporttal amúgy sincs bajom, mondom én is sportoltam és nem származott hátrányom belőle. Végletes gondolat, de pl gondolom nem minden olimpikon, vagy válogatott csapatjátékos lelki toprongy, pedig ott aztán tényleg sokszor ember feletti az elvárás meg a teljesítmény.
Erőltetni biztos nem fogom és ha út közben végül másik sportot választ akkor arra viszem majd. Vele így lehet foglalkozni, nagyon nagy igénye van erre. A gyereket amúgy nem lehet csak úgy hagyni hogy nőjjön mint a gaz, figyelni kell mire van szüksége. Csak ez a sok retardált nem érti meg hogy ugyan azt fújom mint ők. Egy mondatocska miatt, aminek nem is tudjak az előzményeit és nem is ismernek minket :D a visszhangrol ne is beszéljünk.... na mindegy több szót nem is érdemelnek. Talán egy pozitív van benne, ha olvasta egy tényleg kemény szülő ezeket a sorokat, hátha észbe kap...
Na de visszatérve nekem nagyon bonyolultnak meg szigorúnak tűnik az a rajtengedély, megnézünk par olyan Lovas iskolát, ahol vannak házi versenyek. Ahova most járunk ott sajnos nincs.
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Most már a kislány maximalista...? Eddig te vallottad magad annak. Kicsit se feltűnő, hogy miután a többség felháborodott a kis mondatocskádon, más verzióval jössz elő. Leszarom, akár olvasod, akár nem, de nem kell hülyének nézni az embereket.
Sok energiát és lelki erőt kívánok gyermekednek, hogy épen nőhessen fel melletted. Szüksége lesz rá.
Te jó ég!
Egy egyszerű kérdést fel tesz valaki akkor miért nem lehet rá válaszolni normálisan?! Miért kell egyből vájkálni egymás életében?!
Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja kész. Az nem ránk tartozik.
Aki tud az válaszoljon értelmesen ne rögtön kötekedjen aki meg nem tud a kérdéshez válaszolni akkor ne írjon mert felesleges.
Kész kabaré már ez az egész. És szégyen hogy a mostani lovasok mindenkibe a tüskét keresi a segítségnyújtás, támogatás helyett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!