Hogyan versenyezhet a kislányom?
Szerintem néhányan túl reagálják ezt. Összetenném a két kezem hogy olyan szüleim lennének akik tudnak és akarnak is támogatni azt a sportot amit űzök. Ha nekem gyerekem lesz én is szeretném hogy sportoljon valamit, ami tetszik neki. Egy kislánynak tényleg nagyon nagy élmény az első lovas versenye. Inkább a lovardában kéne viszont ez után érdeklődnöd, a heti két edzés lenne a minimum, a legtöbb helyen lehet menni poni klubbos versenyekre. Azok elég jó kiindulási pontot adnak, ott is van csomó kategória amiben indulhat, és kifejezetten gyerekek számára van ez a verseny szövetség.
Másrészt meg a szüleim nem eroltettek hogy sportoljak, konkretan nekem kellett kiharcolnom hogy elkezdhessek lovagolnj ( nem az anyagiak miatt nem engedtek) viszont a tanulmanyaimat meg annyira komolyan veszik hogy igen egy túlhajszolt kiégett ember vagyok és onbizalomhianyos is viszont a jegyeim jók. És igen a szüleim tették/teszik ezt velem. A kérdés az hogy megéri e.
"Egy szóval nem írtam, hogy innentől heti 7x, 2 órát járatnám és csak az elit, csak a legjobb, csak a legnagyobb sznob versenyeken vehet részt..."
Csak hogy nem létezik olyan, hogy "sznob verseny". :) Van házi verseny, és rendes verseny, és eddig arról volt szó, hogy te VERSENYRE akarod vinni. Segítek, ez azt jelenti, amit te "sznob versenynek" hívsz, szóval ha neked az nem jó, akkor sajnálom, de az az egyetlen fajta verseny. Vagy csak én nem értem? Megkérdezed, hogy hogyan versenyezhet, utána meg közlöd, hogy nem is akarod, hogy versenyezzen... Szóval a troll kommentektől kímélj meg minket, és igen, annyi közünk van hozzá, amennyit mi akarunk, ugyanis, ismétlem, TE voltál az, aki feltett egy kérdést egy nyilvános, noname oldalon.
"Nincs összetört kosaras álmom és gyerekkorom, nem is értem, hogyan feltételezhettek ilyet. Egy egyszerű kérdésből egy olyan anya bontakozott ki a szemeitek előtt, aki 100 %-on égeti a gyereket és ostorral üti-vágja a kitűnőért és a sikerekért? Normálisak vagytok? Nem is ismertek, akkor minek ítélkeztek?"
Én pedig már csak azt nem értem, hogy miért beszélsz többesszámban? :"D Ketten vagyunk hasonló véleményen, és ezeket, amiket te itt leírsz, az egyikünk írta, azaz egy ember, tehát egyesszám. Normális vagy? Most, hogy mondod, igen, egy hasonló anyának tűnsz. Idézek a kérdésed magyarázatából. "...mondtam neki, hogy jó lenne valamit verseny szerűen sportolnia..." Akkor ez mi, ha nem ostorral verés? Mert nekem nagyon annak tűnik.
"Nekem életem legboldogabb évei voltak , amikor harmadikos koromban anyukám elvitt kosarazni és igen, egy ötödikes kislánynak hatalmas dolog egy utánpótlás meccsen játszani, sikerélményt vagy kudarcot szerezni. Lehet felnőtt szemmel az nem versenyszerű, de egy akkora gyereknek nagyon is az!"
Attól, hogy az ötödikes gyerek hasonlónak látja, attól még a felnőtt anyának nem kéne, ugyanis az nem ugyanaz. Mondok egy nagyon idióta példát a saját gyerekkoromból. Attól, hogy az ötödikes gyerek azt mondja a párizsira, hogy az egy szalámifajta, attól még nem lesz az, attól még az anyjának meg kell értetnie vele, hogy az nem az.
Sajnállak téged, és a lányodat is. És akkor már leírom én is, mindig az arany középút a fontos, és ezt jól jegyezd meg!
"Vagy csak én nem értem? "
Igen, nem érted, hogy bizony a verseny szó alatt sok embernek teljesen más képek fordulnak meg a fejében. Nem illett volna megkérdezni akkor, hogy milyen versenyre, milyen szintre gondolok? Mi az, hogy házi meg rendes? Leírtam, hogy fogalmam sincs mi hogy működik itt és ebben kértem a segítséget. Nem abból, hogy szerintetek, hogyan bírná a gyerekem :D
A szintjének és korának megfelelően ahogy látom, ezek a kis házi versenyek teljesen jók. De ezt sem a te ocsmány letorkoló válaszodból tudtam meg. Mert NEM a kérdésre válaszoltál! Hanem OFF-oltál. De gondolom még mindig nem világos....
Szóval szövegértésből még mindig nem vagy túlképzett :D
Azért beszéltem többesszámban, mert megjelent alattad egy körömaggató apuka is és kettőtöknek válaszoltam egyszerre. De minek is magyarázkodom, hiszen innentől teljesen zavaros miket írsz, próbáld meg még párszor elolvasni és ha megy, akkor értelmezni, mert pont az arany középútról beszéltem én is :D
Ennél nekem aztán drágább az időm, szóval többet nem is pazarlok Rád/ Rátok :D
Kedves előző, köszönöm szépen Neked is!
Sokat segítettetek. Sajnálom, hogy úgy alakult ahogy, a tanulás miatt, kívánom, hogy rendbe tudd tenni az önértékelésedet. Az, hogy ennek így tudatában vagy, már fél siker a változtatáshoz <3
"Nem illett volna megkérdezni akkor, hogy milyen versenyre, milyen szintre gondolok?"
Nem illett volna leírni? :D Ha jól emlékszem, te kértél segítséget, aki segít, az segít, de ne nekünk kelljen már sakkozgatnunk, hogy mit akarsz megtudni, mert te lusta vagy leírni.
"Mi az, hogy házi meg rendes? Leírtam, hogy fogalmam sincs mi hogy működik itt és ebben kértem a segítséget."
És kaptál is, már vagy öten megírtuk. Utoljára elismétlem. :D Ahhoz, amit versenynek hívunk, kell rajtengedély-vizsga, te ezt hívtad "sznob versenynek", én pedig azt magyarázom, hogy ez az egyetlen fajta verseny. A másik a házi, ehhez nem kell semmi, kb. tíz perces lötyögés a lovasiskola egyik lován, és nem jár érte semmi.
"A szintjének és korának megfelelően ahogy látom, ezek a kis házi versenyek teljesen jók."
Akkor meg mi az istenért mondtad azt, hogy VERSENYEZNI, illetve VERSENYSZERŰEN SPORTOLNI akar? A házi versenynek ehhez semmi, de semmi köze, ide hobbiból, poénból elmennek szórakozni a kislányok, nem kapnak semmit, viszont jó buli.
Itt az ég világon senki nem adott "ocsmány letorkoló választ, én csak és kizárólag a kérdésre, illetve a te kommenteidre válaszoltam, itt egyedül te toporzékolsz ocsmány módon, és te offolsz. :D De gondolom még mindig nem világos, szóval szövegértésből még mindig nem vagy túlképzett :D
"Azért beszéltem többesszámban, mert megjelent alattad egy körömaggató apuka is és kettőtöknek válaszoltam egyszerre."
Éppen erről beszélek, hogy amiket KETTŐNKRE írtál, az mind csak rá vonatkozott, én olyasmiket egyáltalán nem írtam, de minek is magyarázkodom, hiszen innentől teljesen zavaros miket írsz.
"pont az arany középútról beszéltem én is"
Na, és már negyedszer is bebizonyítod a jó szövegértési készséged. :D Éppen erről beszélek, hogy te írogatsz itt "arany középútról", amikor pont te mész az egyik legszélsőségesebb irányba. Próbáld meg még párszor elolvasni és ha megy, akkor értelmezni. :D
Bizonygasd csak magadnak, vaslady. Majd 10 év múlva, ha anorexia nervosa- val viszed kórházba, vagy azöngyilkossági kísérlete után, miután bevett 2 doboz Xanaxot, mész látoogatni, és látod, ahogy kivakarják a hányásból, ha egyáltalán menthető, majd akkor mantrázd, hogy pedig boldog gyerekkora volt.
Én a te túlhajtott versenysportoltatott ostorral csapkodott gyerekedet sajnálom. Gondolom ovi óta 3 idegen nyelvet is tanul, általános hatodikra be van tervezve a középfokú két nyelvből, plusz zongorázik és hegedül. Ne hagyj neki szabadidőt, nehogy már törődni is kelljen vele, passzold folyton különórára/edzésre.
"mikor mondtam neki, hogy jó lenne valamit verseny szerűen sportolni"
Kérdező! A fröcsögők ezt a mondatodat kapták fel,és ezért látják az egész mögött a teljesítménykényszert.
A lényeg az, hogy a gyerek spóroljon, aztán hogy akar-e egyáltalán versenyezni azt döntse el a gyerek. Ha neki elég az, hogy heti 1-2 órát lovagol és örömet okoz neki, akkor legyen csak ennyi.
Ha ő akar versenyezni, majd úgyis fog szólni.
Van többféle módja is, hogy megméretesse magát.
1. Házi versenyek, szabadidős ügyességi versenyek : nem kell vizsga hozzá, minden szintű lovasnak megvan a maga versenyszáma. Ugyanúgy jár kupa/érem és szalag a lovasoknak. Ha a jelenlegi lovarda nem rendez vagy nem visz lovasokat ilyen versenyre, akkor keresni kell egy másik lovit. Előnye, hogy olcsó és elérhető.
2. Póni klubbos versenyek: ez már hivatalosabb. Nekem kimaradt az életemből, viszont itt is mindenki megtalálja a maga szintjét. Komplex félkészíteni el életből és gyakorlatból is. Vannak póni klubbos lovardák. Minden infó itt: [link]
3. Hivatalos versenyek: ezek már költségesek , a lovasnak szükséges a rajtengedély-vizsga, illetve ide a jelenlegi szinttől intenzitástól függően 1-3 év alatt el lehet jutni. Itt már heti 3-4 edzésben kell gondolkodni. Érdemes olyan lovardát választani, ahol jelenleg is vannak versenyző lovasok, így van kellő technikai és szakmai háttér a versenyzéshez. Viszont itt egy egy versenynap 20-40 ezer is lehet, szóval a későbbiekben havi 1 verseny, plusz a heti 3-4 edzés igen csak megterheli a családi kasszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!