Lovasok, titeket nem zavar a rólatok keringő sok tévhit?
Aki lovagol csak gazdag lehet. Lovat úgy indítunk el, hogy alávágunk egyet-kettőt.
Vágta esetén még erősebben csapunk oda neki. Amerre húzzuk jó erősen a szárat, arra fordul a ló, ha mindkettő szárral té És igazából nincs is több dolog, amit tudni kène a lovagláshoz.
Bocsánat, a kérdés írásának elején véletlen posztoltam a kérdést.
*Amerre húzzuk jó erősen a szárat, arra fordul a ló, ha mindkettő szárral tépjük a száját, akkor megáll.
Kimaradt még, hogy szerintem mindez elég rossz színben tünteti fel a lovasokat, pedig nem igazak. Mind hamis prekoncepció. Egy nem létező dolog miatt lesznek rossz véleménnyel rólam.
Mindez ellenére nem is bántana a dolog, de még jobb belátásra sem tudok senkit sem bírni. Természetesen nem várom el egy nem lovagló embertől sem, hogy tisztában legyen a dolgokkal, viszont meg hallgatni sem hajlandóak sem sokan.
Ma egy barátom kioktatott, hogy márpedig úgy kell fordítani a lovat, ahogy ő mondja, csak húzzam meg az egyik szárat. Nem zavarta a tény, hogy kettőnk közül én lovagolok 5 éve.
4/4
Valamiért nekem is van egy olyan érzésem, hogy nem sok köze van hozzájuk:D
Persze korántsem biztos.
"tényleg erről szól nagy vonalakban"
Akkor te nem lovagolsz. Sokkal, sokkal, de sokkal többet kell hozzá megtanulni. Legkevesebb 5 év után mondhatja valaki azt, hogy tud alap szinten lovagolni. Bírom, hogy azok az emberek, akik "hobbilovasnak" nevezik magukat, 90%-ban soha nem jártak oktatóhoz, ötletük sincs arról, hogy hogyan kell lovagolni csak tépkedik erőből a száját, meg rugdossák, és azt mondják, hogy ők lovagolnak. A lova úgy indítjuk el, hogy finoman a sarkunkkal megbökjük/hangjelzés. Vágtába beugratásnál a belső lábat a hevederre, a külsőt a heveder mögé tesszük és odaszorítjuk, nem rúgunk, illetve itt is játszik a hangjelzés. Csizmával és testsúllyal fordítjuk a lovat, a szárat békén hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!