Lovas egyetemek magyarországon?
Tudom hogy régebbi kérdés, viszont az egyetem #nél kidobta és mivel én is Lovas vagyok úgy gondoltam válaszolok.
Először is: ha nem értesz a lovakhoz ne akarj lovakkal foglalkozni, ne akarj Lovas egyetemre menni, mert ott nem kapsz olyan gyakorlati tudást, amit később tudnál hasznosítani.
Meglehet élni a lovazásból egyetem nélkül is, de ahhoz az kell, hogy tudj szépen lovagolni, lovat kiképezni, belovagolni, valamilyen szakágban versenyezz. Megtudj csinálni minden ló körüli munkát. Ne legyen büdös a munka és legyen benned fejlődni akarás, tanulj sokat a lovakról.
Ha látják pl. Egy sportlovardában hogy ezek mind megvannak nálad, kapkodni fognak érted. Ja és ne legyél magaddal elszállva. Ilyen munkahelyen senki nem fogja a papírt kérni.
A lovasoktató már más téma, oda kell a papír, megfelelő lovastudas, felelősségérzet, az emberekkel jól kell tudni kommunikálni, kvázi mint egy tanár úgy képzeld el. Hiába vagy jó lovas ha a tanítványodnak nem tudod átadni a tudást.
Illetve elég sok itt gyakorin az álmodozó 14 éves lovas kislány aki párszor ült lovon de már eldöntötte hogy lovas munkát akar. Majd 1 év múlva már el is vannak felejtve a lovak sok esetben. Facebookon lovas csoportokban is látni olyan hirdetéseket hogy nulla lovas múlttal keres lovas munkát…könyörgöm ne! Akiben van egyfajta elhivatottság a szakma iránt az kifogja taposni magának az utat, de aki nem ért hozzá az ne csapjon a közelébe! Menjen el tanulja ki a szakmát mint mások, szánjon rá időt és utána lehet menni dolgozni.
A diploma ah csak egy plusz a lovasoknál, amolyan ráadás. Te nem leszel keresettebb lovas a diplomád miatt… legfőképp magadnak tanulsz, jobb is ha a magad útját járod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!