Lovasok. Szerintetek működhet?
Figyelj, nekünk szerintem édes mindegy hogy beszívod-e a bértartással vagy sem, de azért megnézném azt a nagyon sok lovast aki volt feles bértartásban (volt? akkor nyilván oka van ha már nincs benne) és jó tapasztalata van vele. Max azt tudom elképzelni hogy újgazdagéknak van 15 lova és némelyiket felesbe tartják valakivel, mert ha van valami hát akkor használják a másik lovat addig.
És nem laikusként mondom ezt, egy lovardában sincs feles bértartás ahol jártam, és nyilván nem okkal.
Te tudod én láttam baráti viszonyt tönkremenni felestartás miatt az istállónkban. Nem saját tapasztalat, mert eszem ágában se lenne belemenni egy ilyen szituációba,de mivel a mi udvarunkban történt így van rálátásom.
Ott a lóhasználaton lett vita,illetve a tulajdonos bekamuzta, hogy el tudja tartani egyedül is a lovat, de csak heti 2x tudna vele foglalkozni, így egy barátjával társult. Eleinte sunshine, happiness, aztán a tulaj más ismerősei is megjelentek az istállónál lovagolni, így ha nem is közvetlenül, de a heti 2 alkalmából hirtelen 4-5 lett, és megegyeztek, hogy 1 napot pihen a ló, így aki beszállt bértartónak örült ha heti 1-2x lóra került. Ráadásul a plusz lovasok sose szóltak előre, a tulaj meg csak hébe hóba szólt a társának, hogy mikor jönnek. Így aztán volt olyan szitu, hogy a felestartó elment terepre a tulaj haverja meg csak úgy beesett, aztán a tulajnak vergődött, hogy nincs ott a ló. Na felestartónak, akivel ugye nagy cimbik voltak ez volt az utolsó csepp, így kiszállt a buliból. A tulaj ezután 1 hónap tartását alig bírta fizetni, mert mint kiderült anyagilag mégse volt készen a lótartásra, a haveroktól meg nem kért pénzt, mert "milyen már ez, ha alig lovagol" , de azért a jóbarátját lehúzta. Mellesleg ezek a plusz emberek mindent retkesen hagytak, a lovat se utóápolták.
Mi nem szóltunk bele, mert az ő dolguk. Miután a tulaj egyedül maradt és 3 hetet is csúszott a fizetéssel, közöltük, hogy van 30 napja új helyet keresni, azt a hónapot betudtuk az előre elért kaucióba. De el is adta a lovat 2-3 héten belül. Mellesleg egy vadidegennek, pedig a felestársa megvette volna, de neki nem is szólt, hogy eladó a ló, mi meg nem tudtuk, hogy nincsenek már konraktban.
Mivel nem te lennél a tulaj, csak akkor vágj bele, ha bármikor ki tudsz szállni.
Elég lutry a dolog.Nekem a barátságom ment rá.Mindenre rá bólintott majd egyszer csak kifordult magából és kígyót békát össze hordott.Koveteli a lótartásra befizetett pénzt mert állítása szerint nem lovagolt annyit amennyit szeretett volna.Megjegyzem tudta mikor mehet és mikor nem és mindig szinte akkor ment amikor én.Mar fel éve tart a vitánk így én azt mondom barátnak inkább ne add mert tényleg rá megy a barátság. Bár inkább az derül ki h ki a barát és ki nem.A másik az h egy ismeretlen hölgy bérli már fel éve a lovam és ugyanaz van megbeszélve és szó nélkül működik.Elmeseltem neki mi történt csak szörnyülködött és nem érti az említett felet.Senki se érti ahogy én sem .
Ha nem ilyen undorító módon adna elő a dolgot meg lehet szt mondtam volna hogy beszéljünk meg akkor egy köztes összeget de már a párkapcsolatomba is bele akart kavarni meg az ismerősi körömben is megpróbálkozott bármivel amivel keresztbe tehet.Az a baj neki hogy elbukta és belegabajodott a saját hazugságaiba és az idő majd megmutatja kinek is van igaza és melyikünk milyen ember.En semmiben se hibáztam teljesen fér voltam.o mindenre bólintott most meg x időre rá semmi se volt jó.Na az ilyen embereket nem értem.
Remélem az én válaszom olyan volt amit vártál.Ilyen is olyan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!