Mennyibe kerül a lovatok takarmányozása havi szinten?
Mi enyhe munka mellett csak szénázunk, illetve napközben legelőn vannak, napi kb 1 kisbála van számolva átlagban egy lóra, illetve ilyenkor nyáron kevesebb, mert kaszálunk nekik folyamatosan, akkor nem fogy annyira az éves betárolt takarmány. Nem tudok konkrét összeget mondani, mert mi csináljuk a bálákat, de ha vennénk, kb 600 Ft most darabja, az havi 31 bálával számolva 18.600 Ft, amiben nincs benne az ömlesztett széna/fű, és a legelő fenntartási költsége.
Abrak költségben csak hozzávetőlegesen tudok segíteni, azt csak télen kapnak, ha hideg van és a nagyja saját termés, zab+árpa+kukorica+lenmag+répa kombót.
Szóval függ attól, hogy saját takarmányt adsz-e neki, van-e lehetőséged kaszálni, vagy mindent megveszel - ugye itt se mindegy, hogy aratáskor az egész évit, vagy télen aranyáron...
De szerintem 20-30.000 Ft reális igényes takarmányozás esetén havonta lovanként.
Én 18 kiskocka bálát adok havonta a lovamnak ami 14.000,- ért vettem és én csak szénát adok neki mert azt mondták idegölő lehet a zab, árpa stb.
Szóval Nekem 14.000,- :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!