Nagy modortalanság lenne egyszerre két lovardába járni?
Heti egyszer járok egy lovardába. Szeretek ott lovagolni, nagyon lelkiismeretesek az oktatók, látszik, hogy nem a pénzedre hajtanak, hanem céljuk a minőségi lovasoktatás.
Valószínűleg a fentieknek betudhatóan viszont nagyon zsúfolt, sokan járnak oda. Szoros nagyon a beosztás. Pèldának okáért: kerek egy ève járok oda, ès mèg egyszer sem volt lehetőségem lovat nyergelni, leápolni, stb
Akkora a rohanás mindig..
Most nyáron azt hinnè az ember, hogy nagyobb a nyugi, de csak még nagyobb a káosz a táborok miatt.
Emellett mostantól beleférne az időmbe a heti 2x lovaglás, de sajnos már nem tudnak még egy alkalommal bepasszírozni sehova ott, ahova járok.
Van a közelemben még egy lovarda, csak jókat hallok róla, gondoltam elnézek oda is..
Mi erről a véleményetek?
Tudom, hogy nem illő, és bűntudatom lenne. Azonkívül nem szeretnék titkolózni, de nem is akarnám, hogy napvilágra kerüljön a dolog..
A lovardát otthagyni semmikèpp sem szetetném, de örülnék, ha bővíthetném a lovastudásom.
Nem hogy modortalanság, szerintem egyenesen szuper ötlet több helyen lovagolni, ha van rá időd/anyagi kereted. Ha egy oktató ebből problémát csinál akkor azt ott is lehet hagyni...
Iszonyatosan sokat dob a tudásodon az, hogy többféle lovon lovagolsz különböző mozgással, személyiséggel, nem csak mindig stabilan a Bogárra ültetnek fel aki a fenti rövid falon az oszlopnál meg szokott ijedni. Megtanulsz sokféle helyzetet kezelni. Arról nem is beszélve hogy minden oktató (sajnos... valahol) másféleképpen oktat, magyaráz, máshogy próbál az üléseden csiszolni. Az is mindig jól jön ha többféle - remélhetőleg jó - tanácsot hallasz. Most tervezek én is újra nekiállni órákat venni, de két kiszemelt oktatóm is van..lehet én is eljárok mindkettőhöz. Sok sikert!
*métázol
Elnezest a hibákert csak telefonrol írtam.
Ettől függetlenül te lehet hogy szerencsével fogsz jarni, ez nagyon függ a oktató mentalitasatol is.
#11 Köszönöm, neked is sok sikert!:)
#12 Sajnálom, hogy ez lett a vège.Szerencsère azèrt kétlem, hogy nálunk ilyen végletekig menne a dolog..
Örülök, hogy megtaláltad a neked való lovardát!
#14 Köszönöm a választ:)
Igazad van!
Csak lehet, hogy nem mindenki képes elsőre ilyen racionálisan megközelíteni a kérdést, még ha nem is buta.
(Mint pl én. De már meggyőztetek)
Viszont ha jobbat tapasztalsz, mint a másik lovardádban, akkor ne kezd el kutyázni a régi helyed.
Nemrég jött egy új lovas hozzánk, egész ügyes, de egyszerűen nem tud segítségeket adni, össze-vissza rúgdosta a lovat. Akkor kicsit elbeszélgettem vele, elmagyaráztam a segítségadások miként mit mikor és miért adunk. Utána elkezdte mondani, hogy tök jó, mert ezeket a régi lovardában nem mondta senki, meg hogy milyen egy szar hely volt, a miénkhez képest, mert nem volt a helyzet magaslatán az oktató sem. Aztán intettem neki, hogy lehet, hogy ezt nem magyarázták el, de ülni megtanult a lovon szóval annyira csak nem volt rossz az a hely, a másik az, hogy rossz hírt nem illik kelteni, eljöttél kész, ha valaki kérdezi, akkor inkább mondd azt, hogy ez közelebb van.
Sajnos felénk a lovas társadalom eléggé képmutató, közben mindenki ott fúrja a másikat, ahol éri. Én szeretnék jó viszonyt ápolni a többi edzővel, mert mindenkinek megvan a maga erőssége, viszont a gyengesége is, amit általában a mások szidásával lepleznek, amit nem igazán díjazok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!