Szerintetek hogyan barátkozhatok meg vele, hogyan nyerjem el a bizalmát?
Tegnap hoztuk el a lovamat ,ma dolgoztam vele egy nagyon keveset és nem minden feladatot hajtott végre(nem kell nagy feladatokra gondolni) de gondolom ez javúlni fog,majd ha megbarátkozunk.
Elsősorban tanácsokra,napasztalatokra lenne szűkségem,hogyan nyerjem el a bizalmát? Mikor találkozunk és adok neki egy almát vagy répét akkor bem fog később bökdösni a kajáért? Ha sétálok vele vezetőszárral az utcában az segíthet?
Minek sétálnál a lóval az utcán? És de, ha kézből eteted, követelőzni fog idővel.
Ha nem csinál meg valamit, akkor rosszul kéred a feladatot, következesen újra fel kell építeni, újra kérni kell, ha mindenképp megtagadja, akkor pedig mérlegelni, hogy mi a hiba. Az együttműködési szándék, vagy az együttműködési képesség hiányzik, ha nem képes végrehajtani, akkor meg kell tanítani, kiügyesíteni, stb., ha kell, több feladattal visszalépni. Ha a hajlandóság nincs meg, akkor viszont addig le nem szállsz, amíg meg nem csinálja.
Egy JÓ edző is sokat segíthet.
Ha elmegyek egy lovardába, akkor - ha jól tudok lovagolni - bármelyik iskolalovon meg tudok csinálni bármilyen alapfeladatot (8-as, kiskör, nagykör, átló, ilyesmi) úgy is, ha előtte sose látuk egymást, és ha lovaglás előtt sem voltam vele egy percet sem (pl. nem én csutakoltam le és szereltem fel, hanem befejezte előttem valaki a lovasórát, és átadja a pacit)
Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy nem hinném, hogy a bizalomhiány volt az oka.
Keress fel egy jó edzőt, az sokat fog segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!