Honnan érdemes lovat venni? (pls nem kérek bunkó választ)
Ha még nem volt lovad, mindenképpen kérd ki valaki lovakhoz és lóvásárláshoz értő segítségét, mondjuk egy edzőét. Mikor anno én álltam lóvásárlás előtt nekem az edzőm segített lovat találni, hiszen neki voltak kapcsolatai, tudta, hogy kinek milyen eladó lova van, és mivel ő ismert engem, a képességeimet és az igényeimet, tudott találni nekem olyan pacót, aki pont megfelelt.
Állatorvossal szerintem mindenképpen nézesd meg az állatot, ha ismeretlen lovat vásárolsz, hiszen volt olyan ismerősöm aki régen így bukta be a lóvásárlást.
Kérdező!
A lóvásárlás azért nem úgy megy, hogy ez tetszik.....
Lovat képesség és képzettség alapján veszünk, és nem csak a ló képzettsége számít, hanem a tiéd is.
A lovadat el is kell tudnod lovagolni.
A legcélszerűbb abba a lovardába körbenézni, ahová jársz.
Ott van lehetőséged többször is megfigyelni a kiszemelt lovat, pl. munka közben a lovasával, vagy a boxban, vagy éppen a legelőn.
Ha ott nincs eladó ló, akkor érdemes tenyésztőtől venni. Ott azért a papírok és a kötelező oltások rendbe szoktak lenni és van folyamatos állatorvosi kontroll is.
Jófogáson árult ló esetén pl. mucsaröcsögei kupecnél ez nem biztos, hogy ugyanez megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!