Vegyek neki lovat?
Van egy 13 éves nagylányom aki 3 éve lovagol (versenyszerűen). Hamarosan lesz a szülinapja és nagyon szeretne egy lovat. Bértartásba lenne havi 40ért egy jó helyen. Csak attól félek hogy egy idő után megunja vagy már nem fogja érdekelni a lovazás. Egyépként 40kg és 150cm, nagyon vékonyka.
Az iskolával nem lenne baj mellette mert most ment 6osztályosba és jó tanuló.
Szerintetek megérné venni neki? Nem fogja elhanyagolni?
Ha versenyszerűen lovagol, akkor ez nyilván nem múló hobbi, én nem aggódnék.
De te ismered a lányodat, ha a fentiek mellett amúgy olyan, aki minden hobbiba belekap, elunja, stb., akkor nyilván nem éri meg. Ilyesmiről nem írtál.
Nekem fura lenne, hogy egy állatot kapok valakitől úgy, hogy meg sem kérdezte egyáltalán akarom-e. Kicsit a régi idők jutnak eszembe róla, amikor a nők nem választhatták meg, hogy kihez akarnak férjhez menni. Egy ló vagy bármilyen állat, amit utána nem dobhat csak úgy félre, az tök ugyanez a kategória.
Én inkább azt csinálnám, hogy a születésnapján megmondanám, hogy kap egy lovat, de ő választhatja meg, hogy melyiket (ésszerű keretek között + közlöd vele, hogy te már kinéztél egyet, mit szólna ha megnéznétek azt?). Biztos nagyobb fejfájás lesz, meg szétnéz neten és talál jobbakat, viszont utána 100%-os elköteleződése lesz a kiválasztott ló iránt.
Én először kipróbálnám a felestartást. (ennek is tuti hogy örülne) Biztosan van ilyen lehetőség abban a lovardaban ahol lovagol. Azért jó a felestartás, mert ha nem tudja megmozgati.. Vagy néha néha nem tud kimenni akkor sem hanyagolódik el stb.
Egy pár hónap felestartás után le tudod vonni a következtetést, hogy akkor vegyetek neki lovat vagy se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!