Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan szoktassam vissza a...

Hogyan szoktassam vissza a lovamat a munkába?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy ló a lovardában ahová járok, kihagyott a tél miatt 1-2hónapot de néha ültek rajta és lefutószárazták. De most hogy jobb idő lett újra beindultak az órák és ez a ló a kicsiket sorba dobja le magárol(egy nagyobb póniról van szó akin én is szoktam lovagolni) régebben is bakolt meg kicsit makacs volt de mostanában nagyon igaz hogy alattam ezeket nem csinálja mert benne több erő van mint egy kisebb gyerekben. Az edzőm 1hónapot adott neki. Amúgy nagyon aranyos csak makacs . A karámban egy tőle kisebb pónival van szoval ott ő az úr. De mit tehetnék hogy ne dobalja le a kisebbeket? Nekem ő egy nagyon fontos paci és a szüleimet nem hiszem h rátudnám venni arra hogy megvegyük. De én nem akarom h elvigyék.

Ui.: vágtába is szokott bakolni alattam mostanában ott se kétszer próbálkozott ágaskodás szerűvel de nem jött neki nálam össze. Szóval mit lehetne tenni vele hogy visszaszokjon a munkába? Kérlek segítsetek nagyon fontos! Előre is köszönöm.

2018. márc. 15. 11:35
 1/4 Szasza212 ***** válasza:
Ha a nálunk lévő lovak elkezdenek rosszalkodni, szabadidőnkben futószárazzuk őket, lehetőleg minél többet, majd ezután ráül valaki, hogy rendbe tegye. De ha a tiétek nagyon elkanászodott, ennek mindennaposnak kell lennie. Ha kihagy ennyi időt, szinte természetes hogy teli energiával unja a kisgyerekekkel való tüttyögést. Munka kell neki egy tapasztalt lovassal, lehetőleg minél többször.
2018. márc. 15. 11:39
 2/4 Szasza212 ***** válasza:
Ilyenkor kicsit rendbe kell tenni a fejében a dolgokat, nagyon jó tudja, hogy kivel csinálhatja meg, és kivel nem.
2018. márc. 15. 11:43
 3/4 anonim ***** válasza:
69%
Ulj le vele es beszelgess el a fejevel, ha nincs hatasa kockacukor megvonas 1 honapg es nem jatszhat a szamitogeppel
2018. márc. 15. 11:49
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha karámozzák, nem kell félteni a vasárnapitól, nyugodtan mehet napi egy órát, amíg az orra a földet súrolja... A bakolásért meg kaphat egyet, csak hogy tudja, mit nem toleráltok. De egy hónap után a legbirkább lóra sem tennék fel kezdőt, hanem egy hétig pörgetném előtte, hogy visszazökkenjen az agya.
2018. márc. 15. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!