Nem megnyirt lora takaro!?
Én idén vettem a 17 éves lovamra takarót. Múlt hét végéig egy polár béléses vízhatlan, szélálló volt rajta éjjel-nappal (nappal legelőn, éjjel angol boxban van). Hétfőn pedig lecseréltem egy 200 grammos karámtakaróra.
A polár béléses vízhatlan-szélálló takaró amúgy egy jó választás a lovadnak, az nem meleg, csak ad egy extra védőréteget. Az én lovam pl. utálja az esőt ősztől tavaszig, képes egész nap a beállóban kuksolni, amitől persze jól beszűrődik mindkét hátsó lába. Ezzel a takaróval viszont rájött, hogy védve van a víztől, és azonnal "kiköltözött" a beállóból :D Szóval nekem megérte.
Amúgy ha nem jó takarmányhasznosító lovad, akkor is érdemes takarót tenni rá, mert akkor nem a fűtésre megy el az energiája a lónak.
Ja, amúgy nem vagyok takarózás párti :)
A takaróval az a baj, hogy összenyomja a szőrét, és így elvesz egy plusz szigetelő réteget, amit a szőrszálak közé jutott levegő adna. Ha meleg van (télen fagypont fölött)kicseszel a lóval, ha hideg van akkor nagyon vastag takaró kell, de azt le kell venned ha javul az idő, mert ha aláizzad az a baj. Szerintem hülyeség.
Örök igazság: "a pulóver az a ruhadarab, amit akkor kell felvenni, ha anya fázik"
Ha fázol úgyis venni fogsz rá egy Decathlonos lótakarót(mert az olcsó), de hidd el a ló nem totál hülye, ha fázik, be fog menni abba a futóistállóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!