Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Kell rá takaró?

Kell rá takaró?

Figyelt kérdés
Mindig takarózva volt(hogy ne legyen nagy a szőre), de most nincs időm annyit dolgozni vele. Meg többet van karámban, és ha esok az eső, jobban szeretem, ha rajta van a vízálló takaró. Ha nem lesz takarózva mostatntól, nem fog megfázni? meg ha pl egész nap ázik? (nem áll be a tető alá)
2017. nov. 22. 20:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire van hozzaszokva,ha eddig is takarózva volt akkor nem ártana rá,főleg ha hideg van. Kedvencem mikor ez a rengeteg igénytelen "ridegtartó" nem tesz takarót "mert a ló nem fázik" azt ott áll remegve a ló 2 hét múlva meg már nem tud állni a köhögéstől.Nagyon befolyásolja az immunrendszere,szőrzete de én teszek rá inkább mint hogy megfázzon.
2017. nov. 23. 08:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Én mindig teszek rá takarót ilyen időben, és ő istálóban van tartva :)
2017. nov. 23. 13:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha végig takarózva volt idén ősszel, akkor már nem nagyon ajánlatos elhagyni a takarót tavaszig. Főleg szeles, esős időben mindenképp érdemes!
2017. nov. 23. 15:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha eddig takartad, akkor csak jövőre hagyd el a takarót max, idén már ne.
2017. nov. 23. 18:28
 5/7 A kérdező kommentje:
de ha egybe van rakva a többi lóval, azok nem szedik le róla? meg az a baj ez most új hely, egy csomószor vam hogy aláizzad, ha ideges. Estére zárt istállóban van, ahol reggel érezhetően melegebb van, mint kint. Az mennyire baj ha este nincs rajta? csak pl reggel teszem rá, mikor megy ki. (ez is előfordult már, ha vizes volt a takaró (ami amúgy vízálló) de inkább hazavittem megszáradnj)
2017. nov. 23. 18:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha nem huzatos az istálló akkor ott nyugodtan leveheted róla,mikor kimegy akkor tedd rá. Sok ponton rögzített takarót nem tépik le könnyen róla.
2017. nov. 24. 12:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem az idegessegtol izzad, csak szimplan melege van a takaro alatt. Erdemes kisebb toltetes takarot venni, hogy ne izzadjon be ala ha nincs megnyirva/megnove a szore. Ha megvan akk ugyszoktak, h allulra egy legebb folulre meg egy vizallot. :)
2018. jan. 15. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!