Van egy lovam (poni, csak, hogy meg makacsabb legyen. ) es mindig felek raulni mar regota de most erzem ezt nagyon. Csak mert itt kell kerdojelet tartalmaznia :DD?
*parelli
*valami amit tudnek kezdeni vele?
A gond az, hogy a lovacska szépen rájött, hogy félsz a bakolástól, ergo addig csinálja, amíg le nem szállsz, nehogy meg kelljen mozdítania a kis fenekét... Szép a parellizés, de nem bíztok egymásban, és nem működtök együtt. Innen a megoldás az, hogy egyik kézben pálca, ha rúg, durr, megint rúg, megint durr, ha megáll, csettintés, hogy haladás van. Csúnyán megfogalmazva: amíg meg nem mutatod, hogy te vagy a főnök, addig sz'rba sem fog venni. Mint ahogy most is teszi. De egy tisztességesen lefutószárazott, mondom: LEFUTÓSZÁRAZOTT és nem körbefuttatott ló van annyira tikkadt, hogy ne szívasson halálra.
Amikor meg érzed, hogy tele van a segge, menj ki vele a határba, és vágta, amíg mozdulni bír. Állj a kengyelbe, és hadd rugdalózzon. Told előre, csak ne álljon ki a vágtából, amíg rúg. Ha mérsékli magát, ügethet. Ha rúg, vágta! Ha már a nyelvében esik hasra, rá fog jönni az összefüggésre...
Koszi mindenkinek! Az utolsonak: nem nem en vagyok az,
Azt elfelejtettem irni, hogy regen konkretan veresre vertek a lovat ezert rogton jon minden ha hozzaer valaki palcaval ugyhogy azt sajnos nem tudom, de koszi!
Es en nem tudok ugy buzni benne hogy tudom, hogy a foldhoz fog vagni, mas lopn tokeletes, de ...
Az lenne a kerdes, hogy nemtudom milyen alapokra gondolsz? Lovaglas vagy loval valo foglalkozas? Az is baj, hogy magyarorszagon nem talalok olyan embert aki felulne a lovamra es kepes lenne kicsit helyretenni normalisan!
Az lenne a kerdes, hogy nemtudom milyen alapokra gondolsz? Lovaglas vagy loval valo foglalkozas?
És rögtön utána, hogy hogyan kell pálca nélkül előrelovagolni?
Kérlek szépen, keress egy edzőt, mert ennek nagy sírás lesz a vége. Elrontott, bizalmatlan ló, gyenge kezű, tapasztalatlan lovas nem jó párosítás. Elhiszem, hogy jót akarsz, de ebből irdatlan nagy baleset lesz, ha ezen az úton haladtok tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!