Tudnátok nekem véleményt, tanácsot adni?
Káros lenne a sportpóninak az egészségére, meg azokéra is akik látnának benneteket, mert halálra röhögnék magukat.
Mint majom a köszörűkövön! :D
Még a klasszikus iskola elvei szerint is kb 150 centis ló való hozzád, a modern sportos szemlélet szerint pedig 170 cm-es.
Igazából magasságilag semmiképpen sem előnyös, a súly kérdése nem megítélhető, mert a ló saját súlyának 20%-át tudja gond nélkül elvinni, viszont a ló súlya függ az alap adottságaitól, na meg a kondija sem mindegy.
De összességében én biztos, hogy hosszútávon nagyobb lóban gondolkodnék.
Attól függ milyen alkatú lóról van szó, de biztos hogy a póni egészségét nem károsítod. 54 kiló ahhoz kevés, én pónikkal dolgozom sok éve, úgyhogy tudom miről beszélek. Biztos lesznek akik megszólnak miatta, de ha nagyobb lovat veszel, akkor találnak mást amiért megszólhatnak.
Az tény hogy ekkora magassággal nem kényelmes egy ekkora lovat lovagolni, de ez a te döntésed. Ha nem huppogsz a hátába, és nem akarsz több napos túrákra, ugróversenyekre járni vele, akkor a póni bírni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!