Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Póni tartása otthon?

Póni tartása otthon?

Figyelt kérdés

(Mielőtt valaki elkezdene cseszegetni, hogy minek veszek egyáltalán lovat, ha ezeket az információkat nem tudom, akkor előre mondom, 10 éve lovagolok, ismerem a lovakat, de utána olvastam, és mindenhol más írnak, ez bezavar!) Szeretnék egy kb. 100 cm magas shetlandi pónit otthonra, de a takarmányozásáról, tartásával kapcsolatban lenne pár kérdésem.

Szóval, először is az lenne a kérdésem, hogy egy olyan póninak, akik nem végezne különösebb kemény fizikai munkát (csak egy kis futószárazás naponta ami kb fél óra + egy pár trükk megtanítása), annak elég a jó minőségű (bár ez alap) szálas takarmány? Tehát, amit írtam, ezeknek a feltételekhez mérten kb. mennyi széna kéne egy hónapra? Egy fontos dolgot meg kell említenem, hogy legelőt nem tudunk neki biztosítani, de legelési lehetőséget igen (A házunknál van egy szép nagy rét nagy fűvel és oda minden nap ki tudnánk vinni pár órára. Ezekhez mérten, kb. mennyi széna kellene neki egy napra, hónapra? Folyamatosan legyen előtte széna?

A körmölési árakkal tisztában vagyok, de az oltások árát le tudná valaki írni?

Minden nap tudnánk vele sokat foglalkozni.

A tartásával kapcsolatban annyi lenne a kérdésem, hogy kb. mekkora hely kell neki? Elég egy 3 oldalról zárt fedett beálló + 20 négyzetméternyi terület, addig ameddig nem tudunk vele foglalkozni?

Illetve a felszereléseket hol tudom megvenni? Vagy esetleg nézzem használtan?

Azért tettem fel ezeket a kérdéseket, mert szeretném nagyjából összeírni a kiadásokat.

Esetleg akinek van otthon pónija az mindent leírhatna a tartásról amit fontos tudni (nagyjából tudom ezeket, de holtáig tanul az ember :D).

Előre is köszönöm a segítséget. :)

2017. dec. 12. 15:47
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

8. Köszi :)

9-10. Értsd már meg, hogy ezt nem én írtam....

2017. dec. 12. 19:49
 12/15 anonim ***** válasza:
58%

Ha nem te írtad,akkor inkább azt olvasgasd.Elég sok jó dolgot leírtak.

Megjegyzem,hogy rettenetesen hasonló(sőt szinte ugyanaz) a két szöveg,főleg az eleje,eléggé letagadhatatlan :D

2017. dec. 12. 20:07
 13/15 A kérdező kommentje:

Igen, másoltam ki belőle pár sort, mert kb. ugyan ez van nálam is.. De azt nem én írtam. Olvastam azt is, de én arra voltam kíváncsi, hogy miket alkalmaztok azokon kívül ti. Én a tartását, takarmányozását kérdeztem, nem mondtam, hogy keress hasonló irományokat. :)

Akik írtak olyan infókat amik normálisak és nem kötözködtek, azoknak nagyon szépen köszönöm :).

2017. dec. 12. 20:42
 14/15 anonim ***** válasza:
A 20 nm szerintem sokkal nagyobb mint egy istállóban egy állás vagy egy box. A mozgatáshoz meg tényleg kevés.
2017. dec. 12. 20:53
 15/15 A kérdező kommentje:
Szerintem is nagyobb a 20nm az angol boxokhoz képest. Ezért irtam. Egyébként mozgatni természetesen nem ott szeretném. Arra van meg van a külön hely már :)
2017. dec. 12. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!