Szeretnék lovat. Van egy bökkenő, mit tegyek?
3 éve lovagolok komolyan,kiskoromban is rengeteget jártam. Hetente vagy heti többször (ahogy kijön) úgy járok lovagolni,elég tapasztalt vagyok,sokféle lovon ültem,csődőr,kanca,herélt lovon. (bakolóstól ágaskodósig, minden félén.) Majdnem versenyszerűen ugratok (mindjárt készülök rajtengedély vizsgára).
Tisztában vagyok a körmöléssel,patkolással,trágyázással,orvosi költségekkel,etetéssel,mindennel. A hely is meg lenne hozzá. Egész nyáron a lovardában dolgoztam,mindennap 15 lovat kitrágyáztam,etettem stb.
Szóval minden meglenne,annyi bökkenő van,hogy mikor iskolában vagyok mamám ápolná,viszont ha mamám nincs itthon akkor nem tudom mi lenne. Ennyi gondom van,és tudom a lovak társas lények,ezért lehet vennénk hozzá egy Shetlandi pónit. Adnátok még tanácsokat ezzel az egésszel kapcsolatban?
15/L
Hiába vagy tisztában a költségekkel, az egy dolog :D De gondlom nem te fogod 15 évesen kifizetni a többszázezret a lóért + a póniért. Aztán havonta szintén több tízezrek. A mamádat énis kihagynám a dologból, szerencsétlen biztos nem tudná ezt hosszútávon csinálni, elég nagy fizikai megterhelés tud lenni néha. Ha meg bértartás, akkor plusz havi 45-60.000. Ezt gondolom szintén nem te fizetnéd.
Az érettségi egy dolog, hogy kevesebbet tudsz kint lenni mert tanulni kell, de nem tudom hol laktok, de gondolom egyetem esetén el kell menned albérletbe, koleszba, ami azért sokkal nagoybb macera, hisz ott kell hagynod hétköznap jobb esetben a bértartásban a lovardába, rosszabb esetben a nagymamádra. Sajnos arra is gondolni kell, hogy a nagymamád beteg lehet, nekik egy kor után már nem tesz jót a fizikai munka. 15 év múlva is meg tudnátok ezt oldani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!