Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovam folyton rám támad!...

A lovam folyton rám támad! Amikor vezetem száron, és mondjuk ügetünk és vissza akarom fordítani, akkor elém/rám kanyarodik lesunnya a fülét, és rám fordul, rám ugrik, forgatja a szemét, és rángatja a fejét! Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Futok előtte, ő meg mögöttem száron. Ha ügetésben vagy vágtában megyünk, és vissza akarom fordítani akkor sunyítva, fejét lehajtva rám ugrik, felém ugrik. Mondjuk ezt csak ma tapasztaltam, valószínűleg azért volt, mert a széna mellől hoztam el, és a másik ló evett, és féltékeny volt, meg ment volna vissza kajálni.

Meg szintén ma megpróbáltam futószáron hajtani, rendesen futószárazó ostorral, és leszegte a fejét, hátracsapta a füleit, elkezdett nagyon gyorsan vágtázni, és közben felém ugrott, meg rugódozott.

Meg majd el rántott, hogy visszamenjen enni.

Nincs körkarámunk, így szabadon akartam csinálni.

Valamikor megy egész egyszerűen vágta közben rám ugrott. Ha nem lépek hátra, meg is sebesültem volna. Meg rángatta, kapkodta a fejét, és forgatta a szemeit. Nem tudom, hogy amikor kilátszott néha a szeme fehérje, akkor az azért volt mert félt, vagy mert amikor ellenkezett,akkor a fejével elfordult, de a szemeivel engem nézett, és így látszódott ki neki.

Biztos, hogy érzete, hogy félek, mert ezek után amikor fél méterre dobban tőled egy 500 kilós ló első 2 patája, akkor ösztönösen az ember a feje elé kapja a kezét, és félig leguggol. Ezt sajnos 2x is megcsináltam, amikor vágtából visszaforduláskor rám ugrott. Aztán persze sosem hagytam rá, és csináltuk tovább, míg egyszer jól csinálta, és akkor elengedtem.

Meg egyszer pedig már a kötél végét fogtam, elkezdett rugódozni, dobálni magát, akkorákat rántott lendületből a kötélen, hogy arrébb húzott és majd fel borított, és egy hajszálnyira volt attól, hogy felágaskodjon, és rám támadjon, akkor elengedtem a kötél végét. De aztán utánamentem, és nem hagytam annyiban a dolgot.

Most már eléggé tartok tőle. Még földön nem is, de nyeregben nagyon félek, mert múltkor is bakol vágta közben, és leestem. Meg felágaskodott és lefeküdt velem. Szerencsére amikor lefeküdt akkor gyorsan leszálltam róla, így nem feküst rá a lábamra. És ágaskodás közben is sikeresen leugrottam talpra!

2017. okt. 17. 18:50
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

nagyon gyorsan ment. tudtuk kordinálni a mozgását,csak megijedt a busztól,de nem csinált cirkuszt.

SOHA NEM FOGOM ELAD

NI !!!!!!

2017. okt. 17. 22:26
 12/26 anonim ***** válasza:
A társát Lavinának hívják? Nem haverkodtak még össze?
2017. okt. 18. 00:31
 13/26 A kérdező kommentje:
:D Sajnos még nem. Úgy látszik olvastad az előző kérdést is, amiben a társa nevét is leírtam. :D :D
2017. okt. 18. 06:54
 14/26 anonim ***** válasza:
54%

Még most írd meg a címet, hogy hová küldjük a virágot.

Téged ez a ló meg fog ölni...

2017. okt. 18. 07:31
 15/26 A kérdező kommentje:
Nem fog megölni, csak türelem és szak értelem kell hozzá. Nem kell virág, majd csak 90 év után.
2017. okt. 18. 10:11
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Keresni szakembert.
2017. okt. 18. 11:09
 17/26 anonim ***** válasza:
89%
Aki komolyabban ért a lóhoz, eléggé elborzadva olvasta a soraidat, mert nem csak a mostot látjuk, hanem a jövőt is, ha így haladtok... Türelmed lehet, hogy van, de szakértelem semmi. Becsülendő, hogy ragaszkodsz a lóhoz, de már most olyan komoly károsodást látni a viselkedésén, amit nem biztos, hogy helyre lehet hozni. Momentán nem lehet vezetni, futószárazni és lovagolni...
2017. okt. 18. 13:16
 18/26 A kérdező kommentje:

Tudom, a szakértelmet nem úgy írtam, hogy nekem van, hanem, hogy kell hozzá. :)

Egyébként amikor terepen elkezdte rángatnia fejét, és nem lehetett megfordítani( nyeregből) akkor én leszálltam, apa felszállt rá, és semmi rosszat nem csinált, nem ütötte meg, nem káromkodott, nem ordibált, csak simán nagyon határozottan, mély hangon rendre utasította, mert alatta is táncolt. Majd amikor neki már rendesen ment, leszállt és egy ideig vezettük. Érdekes, hogy akkor nem akarta megelőzni Lavinát, nem akart a másik oldalán menni az útnak, és egyáltalán nem sietett, mint máskor. Teljesen kiegyensúlyozottá vált, és kimért lassú ballagással ment vezetve, és nyeregből is. Apa szerint amúgy is hatott volna rá, de úgy vette észre, hogy ez a hirtelen változás a miatt van, hogy az előző helyen, amikor már ilyen volt a hangsúly a közben, hogy hülyeséget csinált, hamarabb eljárt a gazda keze. És most ettől tartott. Azt mondta, hogy szó sincs arról, hogy meg lett volna félemlítve az előző helyen, de ilyenkor meghúzza magát. És ez az eset utáni nap, amikor szintén kimentünk, egy pár kezdeti hülyeség után úgy ment, mint a kis angyal. Tehát hatásos volt. Ha apa futószárazza majd, és neki is ilyeneket csinál, és apa rendre utasítja, akkor szerintem ebben is megjavul. Köszi mindenkinek a válaszokat!!!

2017. okt. 18. 16:06
 19/26 anonim ***** válasza:
92%
Oké, apukádat nem fogja bántani,csak téged. De hasonlót írtunk már 20 napja is, amikor ugyanezek a futószárazási-rangsorbeli gondjaid voltak, csak kevésbé súlyosak...
2017. okt. 18. 16:36
 20/26 anonim ***** válasza:
88%

Ha nem akarsz meghalni, jobban teszed ha szakembert kerestek hozzá vagy ilyesmi.

A lányomra is mindig támadott az előtte szelíd ló. Szakembert kerestünk, sokat foglalkozott vele, de a lányom közeledését nem tűrte azután se. Eladtuk a szeretett lovunkat, egy lovardában van most, járunk oda lovagolni, ott nagyon barátságos mindig.

A lányom halálát okozta volna ez a ló, ha megtartjuk. Nem sokon múlott egyszer, hogy agyontapossa a lányomat. Ugyanis ő megbotlott, elesett, a paci pedig ott járkált mellette, a kezére kis híján rálépett.

2017. okt. 18. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!