Be tudom egyedül tanitani a lovat? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Nyáron fogok járni egy lovardába, hetente kb kétszer, és a barátnőmmel kellesz a lovakat kialmozni, kivezetni, lecsutakolni stb, és cserébe lovagolni fognak tanitani(remélhetőleg elvállalnak), bár már naggyából tudok, csak még pontositani kell. Szerintetek be tudnék egyedül tanitani majd egy csikót?2010. máj. 24. 12:12
11/11 anonim válasza:
a gondozás is eleinte átmehet "harcba", nekem elhiheted, múlt nyáron segítettem betörni a lovardában a csikókat, szóval talán tudom, miről van szó. eljutni odáig, hogy feladja a patáját, már az is egy nagyon nagy eredmény, nagyon sokat kell érte vesződni. és akkor gondolj bele, az alap, hogy feladja a patáját, azt még a szomszéd bácsi csóri csontváza is megcsinálja. hol van még ahhoz képest az, hogy kantárt, nyerget, ínvédőt tegyél rá? a futószárazás kész rémálom, még úgy is, ha csak a kötőfékre/kapicánra rakod a futószárat. ez is hol van attól, hogy felülj rá, megtanítsd neki a csizma-, a hang- és a testsúlysegítségeket? ehhez az alap lovastudásnál sokkal de sokkal több kell, nem elég, ha rajtamaradsz egy olyan lovon, ami megy mint a robot, mert a csikó eleinte dobálni fog mint az állat. azon meg meg kell tudni maradni, mert ha minden egyes alkalommal földhöz vág, te meg veszed a talajmintát, akkor egy idő után rá fog jönni, hogy így meg tud szabadulni a lovastól. és ha erre (vagy bármilyen más marhaságra) rászokik, baromi nehéz leszoktatni róla. erre gondoltál már? nem b*szogatás, de sztem felejtsd el h csikót fogsz betörni mert soha az életben nem lesz abból a lóból lovagolható, normális ló, ha valamit elrontasz és az berögződik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!