Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Be tudom egyedül tanitani a...

Be tudom egyedül tanitani a lovat? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Nyáron fogok járni egy lovardába, hetente kb kétszer, és a barátnőmmel kellesz a lovakat kialmozni, kivezetni, lecsutakolni stb, és cserébe lovagolni fognak tanitani(remélhetőleg elvállalnak), bár már naggyából tudok, csak még pontositani kell. Szerintetek be tudnék egyedül tanitani majd egy csikót?
2010. máj. 24. 12:12
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%
a gondozás is eleinte átmehet "harcba", nekem elhiheted, múlt nyáron segítettem betörni a lovardában a csikókat, szóval talán tudom, miről van szó. eljutni odáig, hogy feladja a patáját, már az is egy nagyon nagy eredmény, nagyon sokat kell érte vesződni. és akkor gondolj bele, az alap, hogy feladja a patáját, azt még a szomszéd bácsi csóri csontváza is megcsinálja. hol van még ahhoz képest az, hogy kantárt, nyerget, ínvédőt tegyél rá? a futószárazás kész rémálom, még úgy is, ha csak a kötőfékre/kapicánra rakod a futószárat. ez is hol van attól, hogy felülj rá, megtanítsd neki a csizma-, a hang- és a testsúlysegítségeket? ehhez az alap lovastudásnál sokkal de sokkal több kell, nem elég, ha rajtamaradsz egy olyan lovon, ami megy mint a robot, mert a csikó eleinte dobálni fog mint az állat. azon meg meg kell tudni maradni, mert ha minden egyes alkalommal földhöz vág, te meg veszed a talajmintát, akkor egy idő után rá fog jönni, hogy így meg tud szabadulni a lovastól. és ha erre (vagy bármilyen más marhaságra) rászokik, baromi nehéz leszoktatni róla. erre gondoltál már? nem b*szogatás, de sztem felejtsd el h csikót fogsz betörni mert soha az életben nem lesz abból a lóból lovagolható, normális ló, ha valamit elrontasz és az berögződik.
2010. jún. 6. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!