Be tudom egyedül tanitani a lovat? (bővebben lent)
Hány éves vagy?
Mióta lovagolsz?
Hol lovagoltál eddig?
Mit jelent az h nagyjából?
Azért egy csikót kiképezni nem egy egyszerű feladat, és ha egyszer el lett rontva, nagyobb az esélye h vágóra megy, mint h rendesen ki tudják javítani a hibát (és a gazni is áldoz rá...)
Mármint most nyáron? Kizárt. Nem bántásként mondom, de iszonyúan távol vagy attól, hogy csikót taníts. Ahhoz alap lenne a napi szintű lovaglás legalább pár hónapig, hogy megfelelő erőnléted legyen. Ez az alap. Utána jöhet a megfelelő mozgáskultúraa elsajátítás, idomítási technikák stb. Hogy te nagy biztonsággal egyedül be tudj tanítani egy csikót az több év, de legalább 1, ha minden nap lovazol és tényleg célod, hogy jó csikót nevelj.
Röviden úgy fogalmaznám meg, hogy a diák ne akarjon tanítani, mert abból jó nem lesz.
Egyet értek az előttem szólóval. Felesleges úgy nekiesni, hogyha te magad sem tudod, mit kell csinálni. Egy csikóra nagyon vigyázni kell, elvégre még edzetlen, tökéletes egyensúlyban kell lenned rajta, tökéletes szársegítségekkel, ahhoz, hogy egyszer jó ló legyen belőle. Emellett érezned kell, mennyi idő után elég az edzés, mert ha előbb fejezed be, nem lesz elég kitartó, ha sokat dolgoztatod gyűlölni fogja a munkát.
Senkinek sem profi a tudása, de egy csikót nem használhatsz tanulni, "majd lesz valahogy" elven.
Nagyjából tudsz lovagolni? Ez mit jelent, egy tréner tisztában van a tudásával.
Szerintem neked még tanításra van szükséged, nem neked kell tanítanod. Ezzel semmi gond nincsen, ne érezd magadat lekorholva, semmi probléma nem lesza abból, ha nem rontod el a pacót. Inkább a körülötte lévő dolgokban segíts: ápolás, nyergelés. Olyanokban, amikhez te is értessz, ne olyanokban amikben még hiányosak az ismereteid.
A nagyjábl tudok mit takar?
Miért akarsz csikót beovagolni ha te sem tudsz rendesen lovagolni?
Évek óta lovazom, a csikómat mégis szakemberre bízom. Ha most elcseszed a belovaglást, akkor abból később nagyon veszélyes dolgok sülhetnek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!