Fáj a szívem egy lóért?!
Sziasztok jon a szokasos 9 eves szoveg hogy szeretnek egy lovat!:/ viszoirjatdom milyen felelosseggel jar egy lo. Fo betegsegeket oltasokat tudom biztosan kozlekedek lovakkal. Oktatom nagyon profi es elozo edzesen is mondta hogy mar siman lehetne lovam mert latta hogy ugetek mert most kihagytam 3 honapot. Mert eladta a kedvenc lovam..:( es kerdezte is hogy anyuek nem e akarnak lovat venni viszont ok mindig azzal jonnek hogy ha meggorbul egy szala a lonak majd oktatom rogton mar allatorvost hiv pedig nem!
Versenyen is voltam mar haladoba. Nem vagyunk nagyon szegenyek.. Kozepes szinten kb. Mindenem megvan igazabol es ezt enis tudom..:/ kerlek ne irjatok h elkenyeztetett pics stb. Egyepkent most akarok gyujteni de semmi diak munkat nem talalok.. 14 eves lany vagyok egyepkent :)110ugrattam eddig.johet a szokasos szoveg? Xd hogyan vegyem ra anyuekat.??tisztaba vagyok a bertartassal mindennel!
Most utálni fogsz, de szerintem várd meg amíg nősz kicsit és saját magad meg tudod venni(Esetleg minimális szülői segítséggel).
Őszintén szólva én sem vennék a gyerekemnek, ez nem olyan egyszerű és nem is annyiba van, mint egy kisállat.
A felelősség is nagyobb, jobban örülnék ha majd 18 éves kora után vágna bele, amikor legalább egy részét fedezni tudja a kiadásoknak.
Nem megvenni drága a lovat, mert az oké, hogy mindened megvan, és nem szenvedés hiányt, pár hónap alatt lenne lóra. Jó.
És lenne havi FIX 40-70 ezer a tartásra, még ennyi edzésre és versenyre (komolyabb szinten meg még több), igény szerint x időnként új cuccokra, tápokra, oltásra, két havonta 5-30 ezer körmölésre/patkolásra...?
Licenszre, nevezési és startdíjakra, lószállitásra?
Mert na ez a sok. Hogy egy év alatt akár a ló árának sokszorosát is ki kell tudni fizetni, ha pedig nem csak egy szőrszála görbült meg, akkor a kezelési költségei milliókra rúghatnak durva esetben... De százezres tétel simán meglehet.
Mikor 14 éves voltam énis meghaltam volna egy saját lóért. Nem telt el sok idő, csak 3 év, viszont mostmár nagyon örülök neki, hogy akkor a szüleim nem mentek bele (pedig komolyan volt róla szó), hiszen egyszerűen nincs annyi időm, hogy heti 2-nél többet kijárjak lovagolni, és mikor majd eljutok oda, hogy érettségi, egyetem, satöbbi, mégennyi sem lesz.
Persze még mindig szeretnék lovat, ez nem vitás, viszont csak egyetem után látom értelmét a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!