Kezdő lovasnak ajánlott saját ló?
Nem vagyok teljesen kezdő azért, mert egy ideje már járok lovagolni lovardába, viszont nem annyira szeretek ezeken a szervezett edzéseken részt venni, amikor csak azt lehet csinálni, amit az oktató mond.
Vágtázni pl ma az esetek felében szabad, és akkor is max 2 kör a pályán.. Emiatt nem is tudtam még igazából megtanulni vágtázni.
És terepre is csak nagyon nagyon ritkán megyünk, pedig jó tereplehetőségek vannak a környéken.
Mit gondoltok, így jó lenne nekem egy saját ló? Biztos, hogy sokkal jobban élvezném a pályás lovaglásokat is, ha azt csinálhatnám, amit én akarok, és így járhatnék terepre is bármikor. Meg nem csak 1 órát lovagolhatnék egy alkalommal, hanem többet is.
De mennyire lenne gond, hogy még finoman szólva sem vagyok profi lovas?
(Amúgy 22 éves vagyok, szóval nem vagyok már gyerek)
Nem ajánlott, vagy csak segítséggel. Amit le írtál, az tényleg nem jó, de ez a hely/oktató hibája. Ha saját lovad lenne, persze azt csinálnál vele, amit akarsz, de akkor is mindenképp ajánlatos lenne oktatóval lovagolnod, és akkor ugyanitt vagyunk. Én inkább másik oktatót keresnék a helyedben.
Én már elég régóta lovagolok, legalább 5-10 helyen megfordultam, találkoztam hasonló problémával (sokáige nem tudtam nyergelni, mert előttem is lovagoltak, utánam is, én csak felültem, meg leszálltam), onnan eljöttem. Végül találtam egy humánus lovardát és egy alapos edzőt, aki nem csak a lovaglást tanítja, de a lovasélet egyéb területeibe is bevezetett.
Semmiképpen. Minden felülés alkalmával tanítasz valamit a lónak, képzed - de ha nem értesz hozzá, mit mikor, miért, hogyan, akkor hamar az a vége, hogy elrontod, ő pedig pár hét alatt a fejedre nő, és nem bírsz majd vele. Szóval mehetsz fizetni valakinek, hogy korrigálja, vagy csak életveszélyes lovaglásokba vághatsz bele vele... Szóval a vége ugyanaz: lényegében csak erős oktatói kontrollal tudnál lovagolni.
Tehát igen - a megoldás inkább a másik edző/lovarda keresése, és nem a saját ló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!