Ló eladás szerződéssel?
Figyelt kérdés
Érdeklődnék hogy adott-e már el valaki lovat olyan szerződéssel hogy, ha a ló ismét eladásra kerül az elő vásárlási jog a korábbi tulajt illeti? Ha ismét eladó lett a ló mennyire lett betartva? Hogyan lehet a legjobban megszűrni hogy a ló valóban jó helyre kerüljön?2017. ápr. 8. 11:08
1/5 anonim válasza:
Még nem adtam el így,mert ha eladom,annak nyilván oka van ,és már nem akarom visszavásárolni.
2/5 anonim válasza:
Én így vettem, hogy a régi gazdájának elővásárlási joga volt. Igazéból megnyugtatott, mert láttam, hogy mennyire szeretik.
De a kérdéses ló nem került eladásra tőlem, nálam pusztul el még régen, jópár évvel később. De ha egyszer el kellett volna adnom, biztos, hogy akár áron alul is, de megkeresem őket vele.
3/5 anonim válasza:
Én ismertem ilyet, az oktató adta el az egyik tanítványának a lovát versenyzésre, elővásárlási joga volt rá. A csaj azonban felhozta a lovat, és annyit kért érte később, hogy a másik meg nem akart/tudott érte annyit adni így másé lett.
4/5 anonim válasza:
Sehogy nem tudod megszűrni. A szerződés ugyan biztosít számodra jogot, de ha nem tartják be, a lovat ismeretlen helyre eladják, pereskedhetsz, de nem biztos, hogy valaha is újra látod majd a lovat. Esetleg olyat még meg lehet játszani, hogy a szimpatikus vevőjelöltnek bérbe adod a lovat, így a te tulajdonod marad, ha továbbra is szimpi, akkor eladod neki elővásárlási jog fenntartásával, de sajnos 100%-os garancia semmire sincsen.
5/5 anonim válasza:
Viszont szerintem aki lovat akar venni, az nem megy bele, hogy x évig bérelje. Pláne, ha esetleg addig el se viheti az addigi helyéről, és a tulaj amúgy is mindenbe beleszólhat. Ölöd bele a pénzt, aztán bármikor kihúzhatják alólad a lovat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!