Csikósbemutató elemeinek tanítása 10 éves herélt pónimnak? Hogyan?
"eddig elég makacs volt, sokszor harapott meg támadott,de ezt a rossz szokását szabadidomítással és szőrénlovaglással kineveltem belőle."
Áruld már el,ezen mit segít a szőrénlovaglás? Annyira dilettáns vagy te is h még ennyi időt is kár volt rádszánni még elolvastam ezt a kókler rizsát.
Mert tényleg nem segít, édesmindegy, miben ülsz rajta vagy miben nem, csak az számít, mi történik a hátán, és leginkább az, hogy hogyan.
A fektetést amúgy több módon szokták tanítani, a legelterjedtebb a kötél. Egyik lábát felkéred, kötéllel megtartod, és közben felveszed a másikat is. Majd kis nyomással eldöntöd, jutalmazod. Célszerű külön jelhez kötni már az elejétől fogva a dolgot.
Állítólag az is működik amúgy, hogy nyáron vízzel csinálod, vizesen magától is be akar feküdni s porba. Stb., igazéból rengeteg lófektetős videó van, szóval nem tudom, hogy nem sikerült találni egyet se.
A felállás késleltetésével, húzásával tudod az ültetést kialakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!